Gratis mobilabonnemang för alla

Mytoz tänker lansera gratis mobilabonnemang. 

Cheferna på Mytoz tänker i helt nya banor. Antagligen beror det på att de är ganska gamla (!). När de växte upp kostade det ingenting att prata med varandra. Då var det fritt att prata.

Numera bor vi oftast långt från varandra på grund av arbete, utbildning eller för att man vill utforska världen. Därför har mobiltelefonen blivit oumbärlig. Men den kostar mycket pengar. En ny telefon kan lätt kosta upp till 10.000 kronor. Sen måste man också ha ett abonnemang. Många lägger flera hundralappar i månaden på sitt abonnemang. Det blir ytterligare ett par tusen på ett år.

Så Rolf Lundqvist (grundare av Mytoz) och hans medgrundare tyckte att det var fel och vill därför ge folk ett gratis abonnemang. Men gratis kan väl ingenting vara? Det stämmer, man måste bli medlem och det kostar 250 kronor i en engångsavgift (ungefär vad abonnemang kostar en enda månad). Och så ”betalar” man genom att se annonser, när man aktiverar skärmen på sin telefon. Det är med andra ord annonsören som betalar abonnemanget för konsumenten.

Planen är att börja distribuera gratis SIM-kort till medlemmarna under 2019. Mytoz räknar med att det kommer att bli en oerhörd efterfrågan och har därför bestämt att de som fått flest poäng via appen skall få förtur.