5 anledningar att välja hyrbil i sommar

För den som inte har en egen bil är hyrbilen det naturliga alternativet för att ta sig till sommarens bröllop, semestrar och besök hos familj och vänner. Här är fem anledningar till varför du ska strunta i tåg, buss och flyg och välja hyrbilen i sommar.

1. Upptäck mer

Sverige är stort och fyllt av gömda guldkorn som inte går att nå med varken buss eller tåg. Så vill du uppleva undangömda sjöar, fantastiska fjällvyer eller lugna skogsgläntor finns inget bättre alternativ än bilen. Med en hyrbil kan du också anpassa bilen efter vart du ska åka, från fyrhjulsdrift i skogen till nedcabbat i stan.

2. Solsäkra semestern.

Efter månader av mörker, regn och snö vill vi svenskar gärna vill ha sol på sommarsemestern. Därför är det också många som inte vågar ta chansen på att Sverige kan leverera vackert sommarväder och istället bokar flygbiljetter långt bort för att garantera solen. Men om du väljer en hyrbil får du möjligheten att göra både och. Antingen söker du upp solen här i Sverige eller tar bilen ner till kontinenten och värmer dig vid medelhavet.

– Eftersom vi är en internationell kedja är det en hel del bilar som kör utomlands på sommaren. Italien, Frankrike och Kroatien är tre sådana ställen som många kör till,  berättar Anders Fasteus på Sixt Biluthyrning i Göteborg.

3. Var spontan

Vardagen är full med måsten och tider som ska passas. Därför är det kanske inte konstigt att det är så skönt att ta saker ”på studs” under sommaren. Så istället för att boka dyra tåg och flygbiljetter flera månader i förväg så kan du boka en hyrbil. Då är du fri att åka vart du vill när du vill. Kanske styr du upp en tur till kusten med familjen eller hälsar på en vän du inte sett på länge.

Sommaren är högsäsong för biluthyrning. Se till att boka i tid.

 

4. Åk miljövänligt

Bilen ses ofta inte som de mest miljövänliga alternativet, men det håller på att ändras. På Sixt har man nämligen börjat hyra ut elbilen Tesla för den som vill resa bekvämt och flexibelt men samtidigt tänka på miljön.

– De går på ren el. Modellen har varit väldigt framgångsrik hos oss och vi är rätt unika bland de större biluthyrarna med att erbjuda detta.

5. Åk i stil

Att köpa en bil är en av de större investeringarna du gör i livet och en investering som tappar snabbt i värde. Därför kan drömmen om att spendera sommaren i en nedcabbad sportbil kännas avlägsen för många. Med en hyrbil kan du dock förverkliga den drömmen för några veckor utan att skuldsätta dig för resten av livet.

– Vi är inriktade mot premiumsegementet av bilar så det finns de som hyr bilar hos oss bara för att de vill provköra dem eller för att de vill ha en lite finare bil till något speciellt tillfälle. Med starka varumärken som Mercedes, BMW och Tesla i ryggen kan vi erbjuda nya och säkra bilar för alla tillfällen berättar Anders Fasteus.

 

Presenteras av

Välkommen till Sixt Biluthyrning på Göteborgs centralstation. Hos oss kan du boka hyrbilar av märkena BMW, MINI, Audi och Mercedes-Benz. Vi har även bilar som BMW M, Mercedes-Benz AMG och Tesla.

Boka din bil här!