Babyn kom för tidigt – så här gjorde föräldrarna för att få råd med blöjor

Helen och Igor väntade sitt första barn som föddes en hel månad för tidigt. Nästa lön hade inte hunnit komma in på kontot och de stod utan babysaker – men de hittade en lösning som hjälpte dem att få råd.
– Nu kan vi fokusera på vårt barn och slipper tänka på räkningar.

Funderar du på att ta ett lån? Behöver du kontokredit för att täcka oförutsedda utgifter? Helen och Igor behövde ta ett mindre lån – men banken sa nej.

Helen och Igor väntade sitt första barn och behövde extra pengar för att få råd med allt från bilbarnstol till leksaker. De valde att låna pengar genom ViaKredit, både för att det var enkelt att ansöka online och för att Viakredit gjorde en kreditbedömning baserat på deras nuvarande och framtida återbetalningsförmåga – inte bara på gamla uppgifter om parets tidigare ekonomiska situation. 

Att paret kunde få besked direkt och utbetalning samma dag var ännu en fördel – lille Viktor kom en hel månad för tidigt.
– Han är underbar! Jag kan inte beskriva känslan. Personalen på BB var fantastisk, de lugnade oss och hjälpte oss tillrätta med allt. Det fanns bara ett problem: Vi hade knappt hunnit köpa några babysaker. Vi hade inte ens en bilbarnstol att ta hem Viktor i. Sedan måste han ju ha ännu mer; barnsäng, kläder och en massa blöjor, säger Helen.

Uppfyller du ViaKredits villkor för att få låna pengar? Testa här

Kaos när Viktor föddes för tidigt
Helen och Igor hade just köpt en barnvagn på Blocket och tänkte att de skulle köpa bilbarnstolen när nästa lön kom. När Viktor föddes en hel månad för tidigt blev det därför kaos. De ansökte om kontokredit hos sin bank men fick nej eftersom Helen hade en betalningsanmärkning och Igor tidigare hade arbetat i Norge. Hans deklarerade inkomst i Sverige inte var så hög. 
– Trots att jag uppgav att min nuvarande inkomst i Sverige är 24 000 kronor efter skatt tittade banken bara på min deklarerade inkomst från förra året. Eftersom jag jobbade nästan hela  förra året i Norge såg det ut som att jag inte tjänar så bra. ViaKredit bad mig i stället skicka in underlag för min nuvarande inkomst och godkände strax därefter min kreditansökan, säger han.

"Betalningsanmärkningen kom ju för två år sedan!"
För Helen var situationen liknande. För nästan två år sedan hade hon hade fått en betalningsanmärkning. På den tiden hade hon inte hunnit få något jobb efter studierna och kunde därför inte betala räkningen i tid. 
– Betalningsanmärkningen kom ju för två år sedan! Nu har jag fast jobb och sköter min ekonomi utan problem. Det är bara ibland som jag behöver extra säkerhet i form av en kontokredit. Jag är glad för att ViaKredit tog sig tid att titta på min nuvarande situation och inte bara på min gamla betalningsanmärkning, säger Helen. 

Helen och Igor ansökte om 5 000 kronor var i kontokredit och fick pengarna utbetalda samma dag. 
– Minsta delbetalning är 12 procent av kreditbeloppet och kan återbetalas via autogiro. Det är jättesmidigt, för då kan jag koncentrera mig på min bebis och slipper tänka på räkningar, säger Helen.

Vill du också ansöka om kredit hos ViaKredit?
Ansök smidigt online och få besked direkt. Du kan när som helst utan extra kostnad återbetala hela kreditbeloppet eller göra extra amorteringar. Den månatliga räntan är 7 procent (dagsränta 0,23%) och du kan ansöka om ett belopp mellan 5 000 och 20 000 kronor.
Läs mer om ViaKredits villkor och ansök om kredit här