Ny teknik ska ta bort föroreningar och dålig luft

Luften du andas har en stor inverkan på din hälsa. Mögel, fukt, husdjur, cigarettrök, virus och bakterier kan skapa en miljö som ökar risken för dålig hälsa, trötthet, astma och allergier. BioZone har utvecklat hygiensystem som tar bort förutsättningarna för att problemen ska uppstå.

Nya tjänsten som minskar fusket inom byggbranschen

Har du drabbats av oseriösa hantverkare eller jobbar du själv inom branschen och inte fått din betalning trots ett väl genomfört jobb?
Nu har Sejf utvecklat en tjänst som förminskar fusket inom byggbranschen.
–  Vår smarta lösning kopplar samman seriösa hantverkare och kunder, säger Carl-Martin Semere, vd på Sejf.

Kosttillskottsföretagets personal får inte stressa – en del av affärsidén

Nöjda och friska medarbetare är ofta en framgångsfaktor för företag.
Allt fler satsar därför på den egna personalhälsan, hos familjeföretaget Helhetshälsa är det en grundpelare som företagets ägare ser som den viktigaste.
– Ser man till att personalen mår bra kommer prestationen att öka och sjukfrånvaron minska, säger Elaine Wendel, platsansvarig på Helhetshälsa.

Corporate Health Responsibility som affärsstrategi

CSR är företagets ansvar utåt, CHR är ansvaret inåt. Affärsstrategin Corporate Health Responsibility grundar sig i medvetenheten att det inte är resultat- och balansräkningar som gör affärer, det är människorna i bolaget.

Knepet: Så ser du skillnad på ställe och ställe

Det är kanske samma slags vin, liknande råvaror och ligger i samma fina område.
– Det har varit en självklarhet för oss att ha klistermärket på dörren ända sedan min pappa startade upp verksamheten, säger krögaren Anna Lallerstedt.

Hållbar arbetsmiljö för alla

Vecka 43 infaller varje år den Europeiska arbetsmiljöveckan, och fackföreningen IF Metall uppmärksammar i vanlig ordning. På agendan för det förebyggande arbetsmiljöarbetet ligger förutom att stärka skyddsombuden, belastningsskador och jämställdhetsfrågor sida vid sida.