Föräldrars favoritknep – för att slippa sportlovs-stressen

Lek & Bus ser till att dina barn får ett roligt lov – på hemmaplan

Knepet – för att ta reda på om du har en mördare i släkten

Har du någon gång funderat över var du egentligen kommer ifrån? Genom att släktforska kan ta reda på om du har en kunglighet eller mördare i släkten. ArkivDigital har digitaliserat miljontals av Sveriges kyrkböcker och historiska dokument.

Nya satirserien driver med Darth Vader

Han har kallats för århundradets filmskurk, är en mörk och ond sith lord och pappa till Luke Skywalker och Leia Organa. Men hur hade Star Wars-filmerna tagit form om Darth Vader hade uppfostrat sina barn som en helt vanlig pappa? Nu släpper författaren och illustratören Jeffrey Brown de första böckerna i sin hyllade satirserie om […]

”Det var inte mitt fel att jag blev våldtagen”

Att bli utsatt för ett brott kan vara traumatiskt. Brottsutsatta, vittnen och anhöriga får stöd som ger kraft av den ideella organisationen Brottsofferjouren.
En av de som fått en hjälpande hand av Brottsofferjouren uttryckte sig: ”Nu känns det mycket bättre, du har ju flera gånger betonat att det inte var mitt fel att jag blev våldtagen”.

Checklistan: Tre saker att tänka på inför skidsemestern

Om några veckor är det sportlov och det börjar bli hög tid att boka boende norrut för att snösäkra den välförtjänta vinterledigheten.
Det finns många olika typer av skidanläggningar och det kan vara svårt att veta vart man ska åka och vart man ska bo för att få ut det mesta av sportlovsveckan.
Här tipsar Ted Wangler vad du bör tänka på inför din och familjens skidsemester.

Så ska läkarstudenter bromsa psykisk ohälsa

Att alkohol, narkotika och tobak bidrar till ohälsa är välkänt. Trots det både fortgår och ökar användningen bland unga och ofta beror det på okunskap.

Så kan smarta metoden höja ditt barns betyg

Det kan vara svårt att hjälpa sina barn med läxorna – men det finns smarta knep att ta till. Genom att använda Academy-metoden kan du med pedagogiska knep hjälpa ditt barn att förbättra sina studieresultat. Så här kan ni göra.

Maral, 35: ”Han misshandlade mig under flera år”

I dag utsätts en av tre kvinnor för våld eller sexuellt våld – ofta av någon närstående.
Maral är en av många kvinnor i världen som misshandlats av sin man och lyckats få hjälp genom stiftelsen Kvinna till Kvinna.
– Kvinnocentret har hjälpt mig med boende, arbete och psykologhjälp. De har blivit min familj, säger hon.

Succéboken kan tända entreprenörsandan i ditt barn

11-årige Benny och hans kompisar måste samla in en halv miljon kronor under sommarlovet, annars måste deras bästa kompis flytta från Sverige. 
De skapar smarta affärsverksamheter i den prisbelönta boken Bennys Hemliga Rapporter.
– Den får barn att vilja starta egna företag – barn som aldrig läst förut gillar och kommer igenom våra böcker, säger Per Lange, en av de tre författarna.

Bästa julklappen: Benny lär barnen att sluta tjata

Tjatar dina barn och ungdomar ofta där hemma? 
Nu finns en bok som lär barnen att hitta andra sätt än att tjata, att tala inför publik och bli vän med fjärilarna i magen.
– Jag sträckläste denna pärla och blev imponerad av hur retorikens förträffliga verktyg lyckats bakas ner mellan dessa gula pärmar, säger retorikexperten Elaine Eksvärd.