Föräldrars favoritknep – för att slippa sportlovs-stressen

Lek & Bus ser till att dina barn får ett roligt lov – på hemmaplan

”Det var inte mitt fel att jag blev våldtagen”

Att bli utsatt för ett brott kan vara traumatiskt. Brottsutsatta, vittnen och anhöriga får stöd som ger kraft av den ideella organisationen Brottsofferjouren.
En av de som fått en hjälpande hand av Brottsofferjouren uttryckte sig: ”Nu känns det mycket bättre, du har ju flera gånger betonat att det inte var mitt fel att jag blev våldtagen”.

Ny studie visar att svenskarna inte följer den gröna hälsotrenden

Den gröna hälsotrenden är stark men avspeglas inte fullt ut i faktisk konsumtion. Det visar ”Frukt och grönsaksrapporten 2017” som gjorts av Kaiors Future på uppdrag av det nystartade initiativet Kostministeriet. Nu tar de stafettpinnen för att ändra på detta.
– Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram frukt och grönsaker per dag, men genomsnittssvensken äter bara 362 gram, säger Claes Henriksson, verksamhetsansvarig på Kostministeriet.

Så ska läkarstudenter bromsa psykisk ohälsa

Att alkohol, narkotika och tobak bidrar till ohälsa är välkänt. Trots det både fortgår och ökar användningen bland unga och ofta beror det på okunskap.

Fler chefer söker sig till skjutbanan: ”En form av mental träning”

Det är avkopplade, kallas för en blandning av yoga och gymträning och går numera att dra av på skatten. På The Target i Västberga söder om Stockholm kan du prova på ett oväntat knep för återhämtning: Pistolskytte.
– När man skjuter krävs ett stort fokus på det man gör här och nu. Det är väldigt meditativt och passar alla, säger den svenska OS-medaljören Ragnar Skanåker.

Föräldrarnas knep – för att få sova hela nätterna

Åsas son drabbades av atopiskt eksem vilket ledde till sömnbrist, oro och ångest för hela familjen. Sedan de tipsades om den smarta uppfinningen Airsonett mår nu alla familjemedlemmar mycket bättre.
– Vi trycker bokstavligt talat bara på en knapp så kan alla sova gott om nätterna, säger hon.

Balingsholm – småskaligt, genuint och naturnära

Bara sexton kilometer från centrala Stockholm ligger en av Sveriges vackraste konferensanläggningar

Britt blev kvitt rethosta och reflux – behandlingsmetod effektiv även mot snarkning

Lider du av sväljsvårigheter, klumpkänsla i hal­sen och ständig rethosta? Har du slussats runt i vården utan att läkarna hittar något fel på dig? År du en av hundratusentals svenskar som dagligen äter syradämpande medicin? Kanske har du problem med snarkning och sömnapné. Nu finns den neuromuskulära behandlingsmetoden IQoro® som effektivt tränar upp invärtes förslappad muskulatur och ger människor livskvalitén tillbaka.

Så kan du tappa irriterande överskottskilon – utan att banta

Nu finns det inte längre några ursäkter för att inte uppfylla ditt nyårslöfte. Med GI-boxen får du nyttiga, färdiglagade rätter levererad direkt till din dörr och får samtidigt stöd och inspiration för att klara din viktnedgång.

Så fungerar svenska uppfinningen – mot reflux och snarkning

Julen står inför dörren, en högtid som ofta förknippas med god mat och socialt umgänge. För den som lider av sväljsvårigheter (dysfagi) kan högtider dock innebära stor vånda. Ångest över att inte kunna svälja maten, ångest över halsbrännan, slem- och rethostan som gör sig påmind mot kvällen. Men det behöver inte vara så. 
– Med bara 90 sekunders träning per dag behandlar IQoro dessa problem samt hjälper även mot snarkning, säger Linn Hägg på MYoroface.