Ken Skoog hjälper dig med strategi och action: ”Empati och resultat hör ihop”

Tillväxtrådgivaren och chefscoachen Ken Skoog har startat och drivit en mängd olika bolag och i decennier lagt upp tillväxtstrategier genom uppdrag i advisory boards och styrelser. Nu väljer han att lägga sitt fokus på att utveckla företag och individer och kommer under hösten erbjuda business- och karriärcoachning för bland annat vd:ar, chefer och ägare.
– Jag startade Straction med syftet att hjälpa individer med både strategi och konkreta actionplaner för att utvecklas, säger han.

Årets kanske viktigaste kurs: Så lyckas du med content marketing

Content is king, men för att content marketing ska ge bästa resultat behöver arbetet planeras och utföras på rätt sätt.

Affärsengelska: Här är uttrycken du ska kunna – och de du bör undvika

I dag är det viktigt att kunna uttrycka sig på både svenska och engelska, inte minst i arbetslivet. Att välja rätt ord kan höja nivån på ett viktigt mejl eller öka förtroendet för dig under mötet. Här är uttrycken du bör kunna – och de du bör undvika.

Sexuellt våld ofta orsak till psykisk ohälsa hos tjejer

”Ingen fattade varför jag mådde så dåligt, och jag vågade inte berätta att jag blev sexuellt utnyttjad för jag ville inte att andra skulle döma mig.” 
– Ida, 18 år

Marknadsdirektören om exklusiva mötesresorten: ”Här sänker folk sin gard”

Kända ansikten pryder väggarna och rummen genomsyras av musik. Hotel Tylösand är mötesresorten som i mer än tjugo år har välkomnat privatpersoner såväl som företag till sin kreativa och naturnära miljö.
– Det är en fantastisk anläggning för konferens. Hemligheten har varit att förflytta gästerna från sin vardag, här sänker folk sin guard, säger Magnus Sallbring som är HR- och Marknadsdirektör på it-företaget Atea och årligen besöker anläggningen tillsammans med sina branschkollegor.

Sista chansen: Ansök till populära kurserna på Skeppsholmen

Är du intresserad av musik och dans eller drömmer du om universitetsstudier men saknar behörighet?
På Skeppsholmens Folkhögskola får du chansen att utvecklas som person och stärka ditt självförtroende – på ett sätt som passar dig.
– Du får verkligen chansen att utveckla dina sociala kunskaper i en vacker och inspirerande miljö, säger Eva Ripa Torstenson, rektor.

Smart tjänst ska göra företag till videoproffs

Videoformatet tar över internet men företagens internkommunikation har halkat hjälplöst efter.
Genom den nya tjänsten Cloudreel ska företagen nu bli bättre på att tygla kraften i video och effektivisera sin kommunikation.
– Hjärnan tar in information 50.000 gånger snabbare med film än med text, säger Cloudreels vd Christian Bagge.

Så säljer du in dig själv – på tre sekunder

Målet är inte att du ska bli en ny Martin Luther King utan vi vill ge dig verktyg för att ta fram den bästa retoriska versionen av dig, säger Elaine Eksvärd, vd på retorikbyrån Snacka snyggt

Ledarstudion – här får ledarna utforska sitt uttryck

”Som ledare står du alltid på en scen”. Den insikten är inspirationen bakom Ledarstudion, ett succékoncept för ledarutveckling där handledare inom ledarskap, kommunikation och scenens värld tränar chefer att kommunicera. 
Efter 15 år – och många tusen utbildade ledare och medarbetare – ökar Ledarstudion nu sin satsning på utveckling av kollektivt intelligenta team, så kallade KITs.