Här är skogsmaskinerna som tillvaratar skogsbrukets miljöeffekter

“Få vet att det moderna skogsbruket bidrar till lösningen på våra klimat- och miljöproblem och alla nya smarta funktioner på våra maskiner bidrar också till en minskad miljöpåverkan”

Ny programvara spås revolutionera skogsbruksbranschen

John Deere har utvecklat TimberMatic Maps och TimberMatic Manager som ska underlätta och effektivisera arbetet vid skogsavverkning – en systemfunktion som beskrivs som revolutionerande

Nyhet: Världens första gröna kompaktlastare – på 100 procent el

Nyligen lanserades den första helt eldrivna kompaktlastaren. Maskinen, Avant e6, tar en timme att ladda, har långa drifttider och är tyst att köra – dessutom kan den användas med över 200 olika redskap och i helt nya miljöer eftersom den är helt utsläppsfri.

Nyhet: Skogsmaskinsimulator med VR-teknik ska utbilda skogsmaskinförare

John Deere lanserar en ny skogsmaskinsimulator med VR-teknik. Simulatorn ska utbilda förare och mekaniker i maskin- och körteknik.
– Det är precis som en helt vanlig skogsmaskin vad gäller stol, kontroller och funktioner, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

Nu lanserar John Deere en ny generation mindre och medelstora skördare

I skogsskötsel är gallring av träd viktigt för att ta bort träd av sämre kvalitet och öka förutsättningarna för att andra träd ska växa. Med smarta skogsmaskiner kan man ta sig fram i skogsområden och möjliggöra gallring, utan att skada några träd. John Deere lanserar nu en liten och en mellanstor skördare, 1070G och 1170G – med många finesser.

Därför lanserar 100-åringen en high-tech skogsmaskin

Skogsmaskiner blir smartare och smartare och dagens maskingeneration kan göra förarna mindre trötta, arbetet mer produktivt – och öka intäkterna. Nu lanserar marknadsledande John Deere en skördare som tillvaratar den senaste teknikens innovationskraft.
– Det är en liten skördare för gallring som underlättar samarbetet mellan maskin och människa, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

Så hjälper deras skogsmaskiner människa och miljö

Inom skogsentreprenad är innovation en viktig komponent och skogsmaskiner blir bara smartare och smartare. Med det möjliggörs mindre trötta förare, ett mer produktivt arbete och en högre vinstmarginal.
– I dagarna lanserar vi två helt nya skogsmaskiner. En liten skördare för gallring och en mellanstor skördare för gallring och slutavverkning, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

John Deere är världsledande – med kransspetsstyrning

Inom skogsentreprenad är innovation en viktig komponent och skogsmaskiner blir bara smartare och smartare. Sedan branschgenombrottet med kransspetsstyrning kan förare bli mindre trötta, arbetet mer produktivt och vinstmarginalen högre.
– Vi började med skotarna och har nu introducerat det även på skördare. De skördare vi sålt sedan introduktionen med kransspetsstyrning har till 100 procent haft den finessen, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere Forestry.

Nu kan du bygga din skogsmaskin – precis som du vill ha den

John Deere Forestry lanserar nu två nya mindre skogsmaskiner, så kallade skotare, som kan byggas i många olika varianter. Det innebär att du kan kombinera olika längder och bredder med olika kranar och motorversioner för bästa terrängframkomlighet. – Modellerna kommer att visas på mässor runtom i Europa efter sommaren. Det är väldigt spännande och 90 […]