Testa: Hur skulle du drabbas av en kärnvapenexplosion?

Just nu finns närmare 1 800 kärnvapen placerade runt om i världen, redo att avfyras inom loppet av bara några minuter. På bara tio sekunder kan en kärnvapenexplosion döda hundratusentals människor, orsaka global ödeläggelse och radioaktiva föroreningar. Svenska Läkare mot Kärnvapen verkar för att förbjuda och eliminera alla kärnvapen.

Saker som kan rädda livet på jobbet

År 2016 så miste 44 personer sitt liv på jobbet. Arbetsplatsen kan vara mycket farlig om man inte vidtar viktiga säkerhetsåtgärder.

Mens sätter flickors framtid på spel – nio av tio berörs

334 miljoner flickor och kvinnor över hela världen har mens just nu. Trots att det är fullt naturligt saknar 88 procent tillgång till mensskydd – något som kan få förödande konsekvenser.

Handlare anmälde tjuv – blev själv anmäld

Tomas Lindborg är handlare på Hemköp Hässelby strand i Stockholm. Han är en av flera som bittert fått erfara vad som händer om butikens kamerabevakning inte håller måttet.
– Man måste täcka in varenda vrå annars lägger åklagaren ned ärendet, säger han.

7 steg till att få ett skadestånd insatt på kontot

Under 2017 anmäldes knappt 1,51 miljoner brott varav 287 000 var brott mot person. Den som har blivit utsatt för ett brott har ofta rätt att få skadestånd utbetalat, men hur går man tillväga? Den ideella organisationen Brottsofferjouren hjälper dig – i sju steg.

”Det var inte mitt fel att jag blev våldtagen”

Att bli utsatt för ett brott kan vara traumatiskt. Brottsutsatta, vittnen och anhöriga får stöd som ger kraft av den ideella organisationen Brottsofferjouren.
En av de som fått en hjälpande hand av Brottsofferjouren uttryckte sig: ”Nu känns det mycket bättre, du har ju flera gånger betonat att det inte var mitt fel att jag blev våldtagen”.

Faktorerna du inte får missa när du köper hjälm till barnen

Ska du köpa hjälm till barnen? Det finns tre saker du bör se till att den är utrustad med

Varning: Skadlig kod kan ta över din smartphone

Om du klickar på fel länk kan dina bilder krypteras och skadlig kod ta över både din dator och smartphone. Ransomware ökar stadigt och förhindrar åtkomst till dina enheter om du drabbas. – För att få tillbaka åtkomsten till krypterad data kräver förövaren att du först betalar en summa pengar, säger Anders Nilsson, säkerhetsexpert. Hur […]

Det kan hända om en självkörande bil hackas

Ren science-fiction för något decennium sedan – verklighet i dag. Fördelarna med självkörande bilar är många, men det finns en risk att styrsystemet hackas. – Det finns alltid sätt att komma runt bilens skydd, säger Anders Nilsson, säkerhetsexpert. På grund av svenska lagar rullar inte de självkörande bilarna på landets vägar i dag, men enligt […]

Vad kan du göra för att skydda dig mot Ransomware?

1. Säkerhetskopiera dina data Om du attackeras av Ransomware kan du förlora det dokumentet du påbörjade i morse, men om du kan återställa systemet till ett tidigare skede eller återställa dina förlorade dokument från säkerhetskopian, så kan du vara lugn. Kom ihåg att Cryptolocker även kommer att kryptera filer på mappade enheter så glöm inte […]