Gymnasieutbildning som förbereder för både högskola och hantverksyrke

För elever som vill att gymnasievalet ska vara både högskoleförberedande och ge möjlighet till arbete direkt efter examen finns yrkesprogrammen.

Yrkesväxla och bli eftertraktad inom Norrlands heta branscher

Hos Yrkeshögskolan får du en adekvat utbildning som utvecklats i samverkan med branschföretag och därmed gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. 

Årets kanske viktigaste kurs: Så lyckas du med content marketing

Content is king, men för att content marketing ska ge bästa resultat behöver arbetet planeras och utföras på rätt sätt.

Smarta karriärskiftet – yrkeshögskolan tar dig till heta branscher i Norrland

Flera arbetsgivare i Norrland skriker efter kompetensen du kan ha – kanske utan att veta om det. Idag värdesätts ofta egenskaper som samarbetsförmåga och kreativitet mer inom industrin än råstyrka och tekniskt kunnande.

Nina, 45: ”Därför valde jag att studera på distans”

Nina Dahlgren från Lidköping trivdes bra med heltidsjobbet som studie- och yrkesvägledare men kände att hon ville utvecklas och jobba mer mot personalfrågor och arbetsmiljö. Då hon bor på mindre ort och inte ville flytta eller ta ett uppehåll från sitt arbete för studier blev en distansutbildning hos Cady Training Academy hennes lösning.

Affärsengelska: Här är uttrycken du ska kunna – och de du bör undvika

I dag är det viktigt att kunna uttrycka sig på både svenska och engelska, inte minst i arbetslivet. Att välja rätt ord kan höja nivån på ett viktigt mejl eller öka förtroendet för dig under mötet. Här är uttrycken du bör kunna – och de du bör undvika.

EduPlanet gör det enkelt att studera medicin – utomlands

EduPlanet erbjuder gratis studievägledning och kan hjälpa dig med allt från val av skola till ansökan och kontakt med tidigare studenter inför dina utlandsstudier.

Därför vill allt fler gå skrivarkurserna på Skeppsholmens Folkhögskola

Är du intresserad av att uttrycka dig i ord, vill du hitta nya uttryckssätt eller känner du bara en längtan av att skriva ibland?

Trafikskoleeleven: ”Jag är jättenöjd ”

Det är mycket att tänka på när du ska ta körkort och det sista du vill göra är att spendera massor av tid på att hitta en bra trafikskola.
Slipp leta och gör det enkelt för dig själv genom att välja Alviks Trafikskola. 

5 tips för att hinna med skolan – från läxhjälpsexperten

Vi på Allakando är övertygade om att du kan lära dig mer än vad du tror. Vi är övertygade om att ingen föds med “språkhuvud” eller “mattehjärna”. I över tio år har vi utvecklat studiemetoder och bevisat att det inte är hur du föds, utan dina tidigare erfarenheter, din inställning och dina studiemetoder som avgör.