EM i dragracing avgörs 7-10 juni på Tierp ArenaDet blir en stor motorfest i Sverige när dragracing-eliten gör upp i Tierp Internationals EM i dragracing 7-10 juni.
I klassen Top Fuel når bilarna upp i 100 kilometer i timmen – på mindre än en sekund.
Nu kan du säkra biljetterna till årets häftigaste event.

EM-tävlingarna börjar på torsdag 7 juni och håller på till söndagen – och bara för att du inte kan besöka tävlingen dag ett är loppet inte kört. Det finns både endagsbiljetter och weekendpaket att ta del av i detta evenemang som kommer att locka en enorm publik till Tierp Arena.
Vill du också se tävlingarna på plats? Här köper du biljetterna

”Kör i 500 kilometer i timmen”
Det du som besökare kommer få uppleva är bland annat dragracingbilar som kommer upp i monsterfarter på mer eller mindre nolltid. Bilarna i Top Fuel-klassen når inte bara 100 kilometer i timmen på 0,8 sekunder – de kan vara uppe i en fart på 500 kilometer i timmen efter cirka fyra sekunder.

Förarna tävlar två och två mot varandra i de långsmala drogracingbilarna. Sträckan de kör i varje race är en kvarts engelsk mile, motsvarande 402,33 meter.

Det finns biljetter till evenemanget i flera prisklasser och du kan köpa dem online. Barn under 15 år kommer till och med in gratis i sällskap av målsman. Husdjur ska dock lämnas hemma på grund av de höga ljudnivåerna från mullrande motorer.
Vem tar du med dig till Tierp? Här köper du dina biljetter