Ge ditt företag en rivstart – besök mässan Eget Företag!Här kan du testa affärsidén, få hjälp med att välja företagsform, information för import eller export, tips om hur du bygger en hemsida, personlig rådgivning av en jurist eller energi och idéer från en framgångsrik föreläsare. Bland annat.
– Eget Företag är ett smörgåsbord med all den kunskap och inspiration du behöver som företagare, säger Mats Evergren, eventchef på NyföretagarCentrum.

Mer än hälften av alla svenskar kan tänka sig att starta företag. Ändå är det mindre än en procent om året som gör verklighet av den tanken. Drömmer du om att bli företagare är det en god idé att besöka mässan Eget Företag 10-12 november på Stockholmsmässan.
– Mässan ger dig inspiration och är ett utmärkt första steg på vägen mot att bli egenföretagare, säger Mats Evergren.

Hälften saknar försäkring
På mässan finns NyföretagarCentrum och företrädare för Skatteverket, Tullverket, PRV och många andra myndigheter, alla beredda att svara på frågor och bistå med råd, tips och smarta verktyg. Har du svårt att förstå hur momsen fungerar eller har andra frågor? Kom till mässan, här finns även en lång rad företag och organisationer som erbjuder, rådgivning, produkter och tjänster. De tre mässdagarna innehåller också ett hundratal seminarier plus ett antal inspirationsföreläsningar.
– Utbudet är gigantiskt och alla står på tå för att guida dig, säger Mats Evergren. Tidigare år har ungefär hälften av besökarna redan dragit igång sitt företag, men den första tiden som företagare är man som Bambi på hal is. Då är det guld värt att kunna ställa alla frågor på ett ställe. 

Frågorna kan handla om affärsidén, finansiering, marknadsföring, försäljning och bokföring. De kan också handla om hur du hittar lokal, var du kan få hjälp med säljet eller företagsförsäkringar.
– Vi vet att mer än hälften av alla små företag faktiskt saknar försäkring. Starta inte företag utan en företagsförsäkring, säger Mats Evergren.

Alla stora aktörer i branschen
Medelåldern för dem som startar företag är strax under 40 år, även om vi också får fler äldre som startar eget. En stor andel företagare är nysvenskar och under fredagen arrangeras temadagen ”Ny i Sverige och vill starta business” med bland annat flera föreläsningar på engelska och tolkar på plats.

Det är sextonde året som NyföretagarCentrum arrangerar Eget företag på Stockholmsmässan. Det är Nordens största nyföretagarmässa.
– Vi har med de flesta stora aktörer i branschen, berättar Mats Evergren. Spana in det grymma seminarie- och caféprogrammet på egetforetag.se, där kan du också hämta din fribiljett till mässan, värd 200 kronor.  


Om du inte har möjlighet att komma till mässan, kontakta NyföretagarCentrum för en personlig rådgivning. Rådgivningen är kostnadsfri, personlig och konfidentiell. NyföretagarCentrum finns i över 200 kommuner.
www.nyforetagarcentrum.se

Presenteras av

nyforetagarcentrum_logoVårt uppdrag: stimulera ökat nyföretagande!

NyföretagarCentrum Sverige fungerar som NyföretagarCentrums moderorganisation och finns på Skeppsbron i Stockholm. Vi startar nya NyföretagarCentrum och bistår de som finns med stöd i form av IT-system, rådgivningsverktyg, trycksaker, kampanjer, mässor, och mycket annat.

Läs mer på: www.nyföretagarcentrum.com