Kaffet kan ge dig energi genom hela dagen – och natten

Kaffe är den mest populära drycken i Sverige och svenskarna dricker i genomsnitt 3,2 koppar varje dag. Svart eller med mjölk är en sak, men osaltat smör? Ja, det är faktiskt en av ingredienserna i en ”äkta” Bulletproof Coffee, den hajpade drycken som svalts ner av både börshajar, NBA-proffs och professionella pokerspelare.

– Receptet Bulletproof Coffee är framtaget för att boosta mental prestation och ge energi som håller i sig. Det är därför den dricks av allt ifrån affärsmän, idrottare och skollärare, till Hollywood-kändisar, MMA-fighters och professionella pokerspelare, säger Christine Ribbing från Upgrit.se. 

 

Konceptet låter lika märkligt som osannolikt. Tanken var att ta fram den optimala drycken för mental prestation, energi och välmående som håller i sig. Inspirationen kom från Tibet där de under lång tid druckit te blandat med jak-smör. 

För att göra en äkta Bulletproof Coffee använder du nybryggt kaffe av högsta kvalitet. Kaffet som Bulletproof själva tagit fram, innehåller Arabica-bönor från ett enskilt, familjeägt och ekologiskt plantage beläget 1 250 meter över havet i Guatemala. Här handplockas bönorna av erfarna kaffebönder och genomgår en unik process för att få fram det bästa ur kaffet.

Men hemligheten är alltså inte bara ett högkvalitativt kaffe. Till kaffet tillsätter du Brain Octane MCT-olja (de finaste fettsyrorna från koksolja) som snabbt tas upp av kroppen jämfört med andra fetter och blir till energi för din hjärna. Genom att addera Brain Octane MCT-olja och osaltat smör skapas en blandning som ger energi från fett samt en långsam frisättning av koffeinet.

– En av fördelarna med det är att du står dig längre, kan prestera och fokusera och slipper dippar. Det färdiga resultatet både smakar och ser ut som en härligt krämig latte, säger Christine Ribbing från Upgrit.se.

Vill du testa Bulletproof Coffee och uppleva de sensationella effekterna? Klicka här

Upgrit.se säljer både kaffet och Brain octane MCT-oljan för en äkta Bulletproof Coffee i en mängd utföranden. Här finns kaffet med olika rostningar och som malet kaffe eller som hela bönor. Brain Octane MCT-olja i flera olika storlekar och även Bulletproof Instamix en färdig blandning av pulveriserad Brain Octane och smör från gräsbetande kor.

– För oss alla på Upgrit har Bulletproof Coffee blivit en daglig njutning, både smakmässigt och som den ultimata starten på dagen, avslutar Christine Ribbing.

Så här gör du en ”äkta” Bulletproof Coffee:

1. Brygg 4 dl kaffe. Bäst effekt ger Bulletproof Coffee 

2. Häll i 1 tesked Brain Octane MCT-olja och öka successivt under flera dagar till 1-3 matskedar 

3. Tillsätt 1 matsked osaltat och ekologiskt smör (öka successivt till 2 matskedar).

4. Blanda i mixer eller med stavmixer i 20 till 30 sekunder tills kaffet känns som en krämig latte.

Upgrit säljer de produkter som ingår i receptet – klicka här för att läsa mer eller beställa