Klimakteriet – få hjälp utan hormoner

Tina Kold Jensen är 52 år, doktor och professor PhD. Femarelle hjälper henne att leva som vanligt, trots klimakteriet.

Lider du av värmevallningar, dålig sömn och har humörsvängningar som en tonåring? Det finns hjälp att få – även utan hormoner. Ett piller på morgonen och ett på kvällen kan göra klimakteriet mycket enklare.

Känner du kvinnor som lider av svettningar och dåligt humör till följd av klimakteriet? Många kan ha haft besvären i flera år. Det kan börja med små förändringar i vardagen som kan ha många orsaker, men om du är runt femtio år gammal kan symptomen vara förknippade med klimakteriet. Orolig sömn, minskad sexlust, sämre energi och humörsvängningar kan bero på att östrogenhalten i din kropp har börjat sjunka.

Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för klimakteriet. Om du redan har kommit in i klimakteriet med värmevallningar och nattsvettningar går det att se ljuset i tunneln. Det finns ingen anledning att nöja sig med en försämrad livskvalitet medan kroppen tar med dig på en fas i en sann berg- och dalbaneanda. Både före, under och efter klimakteriet kan du hjälpa kroppen till en bättre balans.

Utvecklad av experter och rekommenderad av europeiska gynekologer
Femarelle är ett kosttillskott som har utvecklats genom vetenskapliga studier. Den finns i tre varianter som är framtagna för att matcha kroppens behov före, under och efter klimakteriet. Huvudingrediensen i Femarelle är den patenterade ingrediensen DT56a som utvinns genom fermentering och behandling av en specifik sojaböna. Studier visar att DT56a inte påverkar bröst- och livmodervävnader. Utöver DT56a innehåller Femarelle olika vitaminer och mineraler. Femarelle Rejuvenate är för dig i fyrtioårsåldern, då din kropp kan behöva extra tillskott av vitamin B2 som bidrar till att minska trötthet och utmattning och Biotin (B7) som bidrar till normal energiomsättning och bidrar till bevarandet av normal hud och hår.
När klimakteriet sätter in kan du gå över till Femarelle Recharge som förutom DT56a innehåller vitamin B6, som bidrar till att reglera hormonaktiviteten i din kropp. Användartester visar att tre av fyra kvinnor märker att deras vallningar och trötthet minskar när de använder Femarelle i det här skedet.
För perioden efter klimakteriet kan du använda Femarelle Unstoppable, som utöver DT56a innehåller D-vitamin och Kalcium och Biotin (B7) som bidrar till en normal funktion av slemhinnor. 

Klimakteriet är en naturlig fas i livet, men det betyder inte att du måste leva med en försämrad livskvalitet under en längre tid. Sover dåligt under en längre tid, inte tränar, äter ohälsosamt eller känner dig obalanserad så påverkar det förstås ditt allmänna välmående negativt.

”Nu har jag färre värmevallningar”

Tina Kold Jensen har slutat med hormonpiller och använder istället Femarelle, vilket har minskat hennes värmevallningar så att hon kan behålla sin aktiva livsstil.

För ett år sedan började hon känna av klimakteriesymptom och Tina Kold Jensen fick svårt att sova, något som gjorde henne trött på dagarna. Från att ha haft en aktiv livsstil med jobb, löpning, cykling och simning märkte Tina plötsligt att hennes energi började tryta under cykelpassen. På nätterna sov hon dåligt då hon ofta vaknade och inte fann ro att somna om.

”Jag vaknade och efter bara någon minut kände jag mig alldeles varm. Det gjorde att min puls ökade och jag kände en oro i kroppen som inte ville försvinna”, säger Tina.

Under dagarna kände hon värmevallningarna komma flera gånger i timmen, men det hon tyckte var värst var att hennes energi försvann.
”Mina cykelkompisar märkte snabbt att jag inte var mig själv. Vad är det som händer med dig, du brukar aldrig klaga, sa de när jag inte orkade hålla tempot.”

Tina fick först en östrogenkräm utskriven av sin läkare, men den var ingen succé:
”Jag gick upp 5-6 kilo på ett par veckor och fick en orolig känsla i kroppen, så jag slutade med krämen. Då föreslog en vän att jag skulle prova Femarelle.”

Tina hade tidigare testat andra kosttillskott som smakade illa och gav dålig effekt så hennes förväntningar var låga, men hon blev förvånad över att hennes nya piller faktiskt fungerade.
”Först tog jag båda pillren på morgonen för att komma ihåg det, men när jag började ta en på morgonen och en på kvällen började jag nästan direkt märka skillnad.”

I dag känner Tina att hennes energi är tillbaka. Hon sover bättre och värmevallningarna ligger på en mer hanterbar nivå.
”För en månad sedan var mina värmevallningar faktiskt borta. Just nu kommer de tillbaka ibland, men Femarelle minskar dem mycket och jag märker direkt om jag glömmer bort att ta ett piller eftersom att de kommer tillbaka på en gång. Det fungerar på mig”, säger Tina Kold Jensen.


Visste du att nästan hälften av alla skandinaviska kvinnor inte pratar med någon alls om de besvär som de upplever under klimakteriet?

Femarelle är:
– Ett kosttillskott gjort på bearbetad och fermenterad soja, vitaminer, kalcium och linfröextrakt.
– Hormonfritt
– Utvecklad av experter inom kvinnohälsa under 16 år
– Finns i på Apoteket, Kronans Apotek och Hälsokostbutiker

Läs mer här