Kolla bilderna: Här väljer allt fler att tågluffaHar du någon gång drömt om att semestra i Sverige? Nu kan du förverkliga drömresan.
Med Inlandsbanan åker du enkelt och bekvämt från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr.
– Med inlandsbanekortet får du en två veckor lång upplevelse på 130 mil som går genom glittrande sjöar, porlande bäckar, stolta tallar och exotiska djur, säger Eva Palmgren från Destination Inlandsbanan.

Svenskar reser mer än någonsin och intresset för utlandsresor är stort. Vad många inte vet är att det går att vässa till semestern även på hemmaplan. Med Inlandsbanan får du tillgång till en tredjedel av Sveriges kultur och natur – från söder till norr.
– Fler och fler vill uppleva äventyr och tågluffa. Med vårt inlandsbanekort får du en två veckor lång resa på 130 mil, säger Eva Palmgren från Destination Inlandsbanan.
Vill du också uppleva Inlandsbanan? Boka din biljett här

Destination Inlandsbanan erbjuder nischade paketresor där tågresa, boende och aktiviteter ingår. De erbjuder även resor med enskilda sträckor och ett inlandsbanekort för den som vill tågluffa.

”Resa för alla sinnen”
Inlandsbaneresan börjar i Kristinehamn eller Mora och tar dig ända upp till Gällivare i Lappland. Under resan får du möta stillhet, tystnad, magiska vyer och frisk luft. Här finns äventyr, vandrings- och cykelleder, fantastiska fiskevatten och ett rikt djurliv. Du kan delta i många av de festivaler som arrangeras längs banan och ta del av det rika kulturlivet och samernas historia. Du kommer även att passera Polcirkeln och uppleva midnattsljuset.
– Om du vill göra en budgetresa kan du välja att längs resan bo i tält eller på vandrarhem. Om du istället vill bo på ett fyrstjärnigt hotell kan du välja att göra det, säger Eva Palmgren.

Vill du se hur banan går genom Sverige? Klicka här
Ombord på tåget finns tågvärdar som berättar om banans historik och de omgivningar du färdas genom. De svarar på frågor, säljer ekologiskt och lokalt fika, tar upp matbeställningar inför matstoppen. Innehavare av inlandsbanekortet kan även resa utan kostnad på många av fjällbussarna längs banan, och därmed ta sig ännu längre ut i fjällvärlden – med eller utan cykel.
– Det som är roligt med Inlandsbanan är att tågvärdarna som guidar dig längs banan själva väljer vilken inriktning resan ska få, därför är ingen resa den andra lik.

”På sin bucketlist”
De som reser längs Inlandsbanan är svenskar, men en fjärdedel kommer från utlandet, från USA, Tyskland, Holland och Japan. Resenärerna är i alla åldrar.
– Eftersom det finns många okända och kända platser längs med banan är det många människor från jordens alla hörn som har resan på sin bucketlist.
Är du nyfiken på vad Sverige har att bjuda på längs Inlandsbanan? Läs mer här

En resa längs Inlandsbanan tar minst två dagar enkel väg och går genom 130 mil och sju olika landskap: Värmland, Dalarna, Härjedalen, Hälsingland, Jämtland, Ångermanland och Lappland.

Destination Inlandsbanan anordnar längs inlandsbanan paketresor fyllda med unika reseupplevelser men också enkelbiljetter och inlandsbanekort för den som vill tågluffa.

Priset för ett inlandsbanekort är 1 995 kronor. Två barn upp till och med 15 år reser gratis i vuxens sällskap. Ungdomar mellan 16 och 25 år får 25 procent rabatt och pensionärer för 10 procent rabatt.
Här kan du köpa ditt inlandsbanekort