Motverka klimakteriebesvär – utan hormonerVärmevallningar, svettningar och störd sömn – många kvinnor lider av klimakteriebesvär utan att göra någonting åt det. 
Femarelle är ett hormonfritt kosttillskott som rekommenderas av ledande gynekologer världen över.
– Det kan hjälpa betydligt fler kvinnor att få en effektiv och säker behandling, säger Andrea Genazzani, ordförande för det europeiska gynekologiska sällskapet.

Trötthet, humörsvängningar och förändringar i menstruationsmönstret är vanliga tecken på att man troligen närmar sig förklimakteriet och kan dyka upp redan i fyrtioårsåldern. Få förknippar det dock med att man kanske börjar närma sig just förklimakteriet.

– I fyrtioårsåldern börjar östrogennivåerna i kroppen att sjunka och det påverkar oss kvinnor mer än vad många av oss är medvetna om. Det kan bidra till att du inte riktigt känner igen dig själv, inte har samma ork och börjar märka att håret och huden inte är som tidigare, säger Åsa Mollén, sälj- och marknadschef på Nordic Consumer Health. 

Uppmuntrar till att söka hjälp
Femarelle är ett kosttillskott anpassat till kvinnor som närmar sig, befinner sig i eller har passerat klimakteriet. Till skillnad från andra behandlingsmetoder är Femarelle ett hormonfritt alternativ som rekommenderas av gynekologer världen över. Andrea Genazzani, ordförande för det europeiska gynekologiska sällskapet, är en av de som lyfter kosttillskottet. Han menar att kvinnors skepsis mot hormoner bör tas på allvar.
– Vi måste uppmuntra fler kvinnor att söka hjälp för klimakteriebesvär och att kunna erbjuda alternativ till sedvanlig behandling.

Läs mer om Femarelle här 

”Effektivt och säkert”
Beroende på var i klimakteriet du befinner dig finns det tre olika kosttillskott anpassade efter de olika stadiernas behov. Gemensamt för alla produkter är den aktiva ingrediensen som utgörs av DT56a, som i ett flertal publicerade studier har visat på likvärdig effekt som hormonterapi vid besvär som värmevallningar, svettningar och försämrad sömnkvalitet.
– Femarelle innebär nya möjligheter att hjälpa betydligt fler kvinnor med en effektiv och säker behandling i olika faser av klimakeriet.


Guide: Vilken Femarelle passar dig?

Femarelle Rejuvenate: För dig som närmar dig klimakteriet. Kanske har du nyligen börjat sova sämre, upplever humörsvängningar, försämrad hud- och hårkvalitet eller att menstruationen har blivit mer oregelbunden. Rejuvenate  är utvecklad för kvinnor som befinner sig i förklimakteriet.

Femarelle Recharge: För kvinnan som förstår att hon är i klimakteriet och upplever klassiska tecken som värmevallningar och nattliga svettningar. DT56a har i flera studier visat ofta ge en snabb minskning av värmevallningar. 

Femarelle Unstoppable: För kvinnan som har passerat klimakteriet. Låga nivåer av östrogen bidrar till skörare skelett. Femarelle Unstoppable innehåller både kalcium och vitamin D. Dessutom har DT56a i studier visat sig ha en positiv inverkan på benhälsan och slemhinnorna i underlivet som också påverkas av låga östrogennivåer.

Femarelle är ett kosttillskott som rekommenderas världen över av ledande gynekologer och är ett hormonfritt alternativ för kvinnor som närmar sig, befinner sig i, eller har passerat klimakteriet. Femarelle har sålts i miljontals exemplar under 16 år över hela världen. Huvudingrediensen i Femarelle är den patenterade ingrediensen DT56a som utvinns genom fermentering och behandling av en specifik sojaböna.

Produkterna har utvecklats och studerats i nära samarbete med världsledande experter på kvinnohälsa.

Läs mer här