Nya matkassen ska få barn att äta nyttigare

Nu ska det bli enklare att ge dina barn näringsrik, god och ekologisk mat.
Årstiderna lanserar en ny barnvänlig matkasse med lättlagade recept för hela familjen – gjorda på 100 procent ekologiska råvaror. 
– Dessutom tar de bara runt en halvtimme att göra, säger Rachel Seow Sosa, marknadsansvarig på Årstiderna.

Allt fler föräldrar väljer bort besprutade livsmedel till förmån för ekologiskt odlade frukter och grönsaker som är fria från kemikalier. Även om det kan kännas självklart att välja nyttigare råvaror tycker dock många att det är svårt att hitta inspiration och recept som både är ekologiska och lättlagade – och som barnen dessutom tycker om att äta.

För att lösa det problemet lanserar därför Årstiderna en helt ny produkt, Barnvänliga Matkassen.

– Vår nya matkasse är, precis som Årstidernas andra alternativ, full med 100 procent ekologiska råvaror. Just den här kassen innehåller dock specialanpassade recept som passar både barn och vuxna. Det innebär att barnen får i sig mängder av grönsaker – samtidigt som rätterna innehåller lite mer kött och sås än Årstidernas andra matkassar, säger Rachel Seow Sosa, marknadsansvarig.

Laga ekologiskt tillsammans
Måltiderna är baserade på grönsaker som de flesta gillar. Du hittar dessutom en mängd olika fisksorter samt färs och annat kött som går snabbt och enkelt att tillaga. De flesta rätterna tar ungefär en halvtimme att göra och recepten är så pass lätta att hela familjen kan hjälpas åt att laga dem. Därmed blir Barnvänliga Matkassen ett roligt sätt för barn och föräldrar att umgås och tillsammans laga god mat från grunden.

På Årstiderna har man också märkt att intresset för ekologisk mat börjat krypa allt längre ner i åldrarna. Just därför tror Rachel Seow Sosa att det ligger helt rätt i tiden att nu lansera en matkasse som både låter barnen vara med att laga maten och introducerar de för ekologiska råvaror.

– Vårt fokus är på jordförbindelsen mellan maten på bordet och bönderna som odlar den. Var kommer maten ifrån och hur odlas den? Den historien vill vi berätta – nu även för barnen, berättar hon.

Några exempel på rätter som du kan hitta i den nya matkassen är pitabröd med snabbfrästa räkor, och stekt kyckling med lättstuvade grönsaker och färskpotatis.

Dessutom finns det möjlighet att beställa hem ekologisk frukt tillsammans med Barnvänliga Matkassen. På så vis kan du på ett enkelt sätt se till att dina barn får i sig de cirka 400 gram frukt och grönt som Livsmedelsverket rekommenderar att barn äter varje dag.

Presenteras av

Årstidernas idé är enkel: Vi tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till din dörr.
Årstiderna är ett ekologiskt företag.

Läs mer