Resesällskapet som kan rädda semesternVi reser till fjärran destinationer som aldrig förr. Enbart Thailand tar emot 400 000 svenskar per år. Men ju mer spännande och avlägsna destinationer, desto större risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas eller till och med helt utebli.

”Turistmage” är ett globalt fenomen. Så fort vi rör oss över en kontinent, eller mellan kontinenter, rör vi oss också mellan olika bakteriekulturer. Detta innebär omställningar och främmande bakterier som plötsligt når våra magar, främst via mat och dryck. Statistiken visar tydligt att detta är ett utbrett problem. Man räknar med ca 50 000 fall av ”turistmage” runt om i världen – varje dag!

Riskerar en vecka på toa
Risken för ”turistmage” varierar kraftigt. Vissa resemål har låg risk, medan andra destinationer är så riskutsatta att häften av alla resenärer riskerar att drabbas. Det är framförallt mat och dryck som är orsaken till besvären, och i en tredjedel av fallen är det den lika välkända som fruktade E-coli-bakterien som ligger bakom. Resultatet blir i värsta fall en vecka på hotellets toalett med åtföljande magkramper och illamående.

Den unika jästsvampen från Asien
Så länge människan har sökt sig ut i världen har magproblem i samband med främmande bakterieflora drabbat resenären. En fransk vetenskapsman som arbetade i Asien, Henri Boulard, intresserade sig extra mycket för problemet, och lyckades 1923 isolera en tropisk jästsvamp med egenskaper man tidigare saknat och som snabbt blev ett ovärderligt resesällskap. Upptäckaren fick ge namn åt jästsvampen som idag är mycket välkänd under namnet S. boulardii.

Oerhört väldokumenterad
Under åren har vetenskapliga studier dokumenterat S. boulardii oerhört väl. Bara på google kan man finna över en halv miljon träffar.

I dag finns Lacti Travel i en smidig reseförpackning.

Lallemand Health Solutions – Pionjärer i mer än 80 år!

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu. I dag står de som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen och mer än 100 personer och 50 forskare arbetar dagligen med utveckling och forskning inom företaget. Lallemand Health Solutions är huvudsakligen baserade i Kanada där de producerar levande och livskraftig probiotika av högsta kvalitet i farmaceutisk miljö. Anläggningarna är certifierade enligt GMP och tillverkningen följer mycket stränga kvalitetskrav för att garantera effektivitet och säkerhet för de olika probiotikakulturerna.