Så kan annonsörerna betala för dina köp

I dag erbjuder nästan alla företag olika typer av rabatter – men för att kunna ta del av dem behöver du ofta handla något först.
Med appen Mytoz kan du få rabatten innan du handlar och själv välja vad du vill lägga pengarna på.
– Om jag sparar ett par månader till kan jag köpa en electric scooter för 15 000 kronor, säger kunden Jerry Johansson.

Företag ger rabatter av många olika anledningar; du kan ha köpt många exemplar av en vara och fått en ”på köpet”, butiken kanske vill locka fler besökare, premiera sina lojala kunder – eller helt enkelt se annonser. Det sistnämnda är vad appen Mytoz gör.
Vill du testa? Ladda ner appen här

När du laddar ner appen Mytoz ser du annonser som samlats på ett och samma ställe. Varje gång du ser en annons och aktiverar skärmen samlar du poäng – poäng som du sedan kan använda för att betala produkter med när du shoppar.

Kan erbjuda lägre priser
– Mytoz är ingen traditionell onlineshop eftersom att man inte har som mål att tjäna pengar på själva produkterna utan snarare på annonseringen. Genom att få potentiella kunder att se ens budskap och på så sätt bygga ett starkare varumärke kan man erbjuda produkterna till ett lägre och bättre pris än andra handlare, säger Rolf Lundqvist, vd.

 

Jerry Johansson installerade appen för ett par månader sedan och innehar i dag världsrekordet – med 12 000 poäng.
– Jag tycker att det är spännande att, lite som lotto utan att man behöver betala något.
Kan du slå rekordet? Kom igång här

”Spanar in en elektrisk scooter”
Genom att aktivera skärmen och ta del av annonsörers olika budskap har Jerry lyckats samla in poäng som är värda hela 12 000 kronor hos Mytoz. Han har inte bestämt sig för vad han vill göra av sina poäng ännu men har spanat in en elektrisk scooter.
– Den kostar 15 000 kronor så jag ska spara poäng i ett par månader till.