Så kan du bli fastighetsägare – från 50 000 kronor

Tänk att kunna luta dig tillbaka och bara låta pengar ticka in. Många av världens rikaste väljer att investera en stor del av sina förmögenheter i fastigheter för att tjäna ännu mer pengar – och nu kan du också göra det.

Ge dig in i fastighetsbranschen från bara 50 000 kronor och lär dig samtidigt allt om hur fastighetsägande går till.

Är du sugen på att börja investera i fastigheter? Prenumerera på nyhetsbrevet och få alla nyheter och tips skickade direkt till din inkorg.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Uttryck som långsiktig värdeökning, stabil avkastning och låg risk är vanliga när man pratar om att investera i fastigheter – men bakom krångliga ord finns en bransch som är relativt enkel att förstå och som ofta är väldigt gynnsam för dig som investerar.

Fördelarna med att ge sig in i fastighetsbranschen är många; fastigheterna i sig ökar ofta i värde, samtidigt som att hyrorna kommer att göra att pengarna fortsätter att ticka in över tid. Experter menar även att ekonomin bakom fastighetsägande är relativt enkel att räkna på och förstå, även utan särskilt mycket förkunskap.

Prova på livet som fastighetsägare
Att köpa en fastighet brukar vanligtvis kosta ett antal miljoner – men nu har du en unik möjlighet att prova på livet som fastighetsägare från bara 50 000 kronor. Det svenska företaget Tessin erbjuder dig att köpa in dig på en del av ett fastighetsprojekt, vilket gör att du inte behöver lägga mer pengar än vad du vill på fastigheten och ändå får ut din del av vinsten.

Kom igång direkt, prenumerera på nyhetsbrevet här
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Att investera i en fastighet är ofta en tryggare affär än att exempelvis ge sig in på aktiemarknaden, samtidigt som att det ofta ger dig mer pengar i plånboken. Att satsa på en fastighet är även en bra idé när det kommer till eventuella risker med inflationen; även om ekonomin skulle göra en drastisk vändning kommer människor fortfarande behöva någonstans att bo eller bedriva sina verksamheter.  

Bostadsbristen är ett plus för investeraren
Bostadsbristen är också en positiv aspekt när det kommer till investeringar i fastigheter. Eftersom att nya bostäder ständigt behövs då efterfrågan är större än utbudet kommer fastigheter alltid att vara attraktiva – och sannolikt öka i värde över tid.

Det största hindret som brukar stå mellan en potentiell investerare och ett fastighetsköp brukar dock vara prislappen. Oavsett var i landet du hittar en fastighet brukar summan överskrida ett par miljoner, vilket innebär att även kontantinsatsen kräver sin beskärda del av gemene mans ekonomi. 

Det var med detta i åtanke Tessin startade upp sitt cowdfundingprojekt som innebär att du får köpa en andel i ett fastighetsprojekt. Efter att ha lagt bara 50 000 kronor, istället för kanske ytterligare ett par nollor, på en fastighet är inte bara steget vidare in i branschen kortare; du får även chansen att lära dig allt du behöver veta om fastighetsinvesteringar på ett enkelt sätt.

Finns det något objekt som intresserar dig tillgängligt? Skriv upp dig på nyhetsbrevet och få all information du behöver rakt ner i inkorgen.
[contact-form-7 404 "Not Found"]