Så kan du slippa en gasig ballongmage

En mage som inte fungerar påverkar vår livskvalitet. För att se hur problemet verkligen ser ut mer konkret, har hälsosajten doktorn.com kartlagt nära 3 000 personers magbesvär. Och det är ofarliga men hämmande problem som dominerar – och för en majoritet är problemen en daglig plåga.

Sedan tidigare vet man att drygt en miljon svenskar har problem med vardagliga magbesvär. Förutom den obehagliga känslan, begränsar det också sociala aktiviteter, och för en del kan det t o m vara så att de inte vill gå till jobbet p g a en krånglande mage.

Två tredjedelar har dagliga besvär
I undersökningen, som omfattade 2 930 personer, uppgav hela två tredjedelar att de hade dagliga besvär med sin mage. Vecka efter vecka, månad efter månad. Och det är främst kvinnor som är drabbade – hela 75% av besvärsgruppen är kvinnor i åldern 20 – 45 år.

Ballongmage, uppblåst, gasig
Det är inga medicinskt dramatiska besvär som dominerar, utan snarast problem som skapar en känsla av obehag. 3 av 4 uppgav att det främst är ballongmage, gaser och känsla av uppblåsthet som plågar en. Man kan uppleva att det är viktigt att ha nära till en toalett, kläderna passar inte som de ska och det sociala livet begränsas.

Viktigt att hjälpa matsmältningen
För att undvika ballongmage gäller det att få systemet i balans igen. En viktig åtgärd är att få matsmältningsenzymerna att fungera som de ska. Dessa hjälper till att bryta ner maten och göra passagen så smidig som möjligt. Kalcium är ett mineral som bidrar till just matsmältningsenzymernas normala funktion, och idag finns det en produkt som kombinerar kalcium med fem miljarder levande mjölksyrabakterier i en bredspektrumberedning.

Fördelas i hela tarmen
Ett brett spektrum av mjölksyrabakterier har en intressant egenskap. I produkten LactiPlus, som kombinerar kalcium och mjölksyrabakterier, finns tre olika släkten av mjölksyrabakterier. Varje släkte trivs i olika delar av tarmen beroende på pH-värdet. Ju tidigare i tarmsystemet, desto surare miljö. Därmed fördelas alla mjölksyrabakterier ut i olika delar av tarmens längd. Man får alltså ett brett spektrum av levande bakteriekultur i hela tarmsystemet.

Vetenskapligt granskad
European Food Safety Authority (EFSA) ligger bakom den vetenskapliga sammanställningen som visar att kalcium har förmågan att stimulera matsmältningsenzymerna så att de får viktig hjälp för att fungera. Detta innebär att många kan, med en enkel åtgärd i form av ett par kapslar LactiPlus varje dag, undvika sina besvär med t ex ballongmage.

Lallemand Health Solutions – Pionjärer i mer än 80 år!

1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu. I dag står de som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen och mer än 100 personer och 50 forskare arbetar dagligen med utveckling och forskning inom företaget. Lallemand Health Solutions är huvudsakligen baserade i Kanada där de producerar levande och livskraftig probiotika av högsta kvalitet i farmaceutisk miljö. Anläggningarna är certifierade enligt GMP och tillverkningen följer mycket stränga kvalitetskrav för att garantera effektivitet och säkerhet för de olika probiotikakulturerna.