Så här enkelt kan du leda barnyoga

Studier visar på att stress ökar bland barn, något som kan leda till både oro, dålig självkänsla och fysiska besvär.
Genom barnyoga.com kan du nu bli Diplomerad Barnyogaledare och ge barn verktyg som minskar stress och ökar livsglädjen.

–  Barnyoga ger barn en plats och en tid till att bara ”få vara”. Med lekfulla och prestationsfria yogasagor får barnen ökad motorik, koordination, använda sin kreativitet och de får höra att de duger som de är. Och det härliga är att vem som helst som har ett intresse för barn och yoga kan lära sig vår metod och börja leda barnyoga, säger Angelica Henriksson, grundare av Barnyoga.com.

I dag talar många pratar om prestationssamhället vi lever i och hur saker går väldigt snabbt. Kraven både utifrån och inifrån ökar och vi söker metoder för att koppla bort från bruset. Yoga har sedan länge använts för att hitta lugn och ro och är i dag en välbeprövad metod som används både inom skola, friskvård och sjukvård. Det forskas på yogans sedan länge påstådda fördelar och man kan idag till och med få yoga på recept. Pressen vi upplever sprider sig till barnen och därav finns efterfrågan på hur man kan anpassa yoga för barn.

”Enklare att ta till sig i unga år”
Barnyoga.com vill uppmärksamma alla att dra nytta av yogans fördelar. De erbjuder därför kurser där du som privatperson, anställd eller företagare själv kan bli Diplomerad Barnyogaledare. Angelica Henriksson som är grundare av Barnyoga.com menar att om barn lär sig yoga i tidig ålder ökar deras förutsättningar för att finna trygghet även i framtiden.
– I unga år blir det ännu enklare att ta till sig. När vi föds har vi ett naturligt andetag och ju tidigare vi blir medvetna om att vi kan påverka andningen desto enklare blir det. Andningen är ju vårt närmaste och snabbaste verktyg för att påverka stressnivåerna i kroppen, säger Angelica.

Så här säger barnen om barnyoga

”Yoga skapar känsla av att duga”
Angelica Henriksson är diplomerad yogalärare i Medicinsk Yoga för barn och ungdom och grundade barnyoga.com 2012 med målet att så många barn som möjligt ska få chans att utöva yoga. Angelica har en rad utbildningar i ryggen och är bland annat internationellt certifierad Vinyasa- och Viryayogalärare enligt Yoga Alliance – en ideell organisation i USA som utfärdar certifieringar för lärare och skolor inom yoga. Hon menar att alla kan utföra yoga och att det är ett fantastiskt verktyg för att må bra.
– Under utbildningen får alla deltagare prova på att vara barn och göra yogasagorna från ett barns perspektiv och det brukar vara höjdpunkten på kursen, säger hon.

”Alla kan bli Barnyogaledare”
Barnyoga.com har i dag utbildat fler än 300 stycken Diplomerade Barnyogaledare som har tagit med sig sina kunskaper för att lära vidare till andra.
– Många förskolelärare eller pedagoger som går vår utbildning har inte yogat själva tidigare utan får genom utbildningen en förståelse för andningens betydelse och påverkan för både vår fysiska och psykiska hälsa. Så utöver att de lär sig barnyogans metod för att stärka våra barn, främjar utbildningen även hälsan hos pedagogerna själva, säger Angelica.

”Det blev en väckarklocka för mig” - såhär säger barnyogaledare om utbildningen 

Att bli Barnyogaledare kräver inte några förkunskaper – alla kan vara med. Syftet är att sprida yogan och ge så många som möjligt chans att ta del av den. Kurserna är korta men intensiva och sker under två fysiska dagar. Därefter får man hemuppgifter att utföra samtidigt som man börjar leda yoga hemma. Som stöd har man både barnyoga.com och en arbetsgrupp som man kan utbyta tankar med och få feedback från. Angelica menar att det viktigaste är att det ska vara enkelt.
– Den yoga vi lär ut sker i lekfull och prestationsfri form. Vi använder oss av barnyogasagor och lätta andningsövningar. Det är lätt och roligt – alla kan ta till sig det, avslutar Angelica.

Läs mer om Barnyoga.com, se kommande kurstillfällen och boka din plats här 

Barnyoga.com erbjuder utbildningar för privatpersoner och företag, inspirationsföreläsningar och workshops. Egna utbildningstillfällen kan arrangeras efter önskemål.

Barnyoga drivs av Studio Karma (Alva Vita AB)
Kyrkogatan 11
761 30 Norrtälje
070-23 53 283
Orgnr: 556806-6178
Företaget har F-skatt