Se unika miljöprodukten – för dina skor

Det finns en rad miljömärkningar som kan underlätta för konsumenter som vill göra skillnad.
Nu introducerar Springyard världens första produkter inom skovård märkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval – en miljömärkning som är en av de hårdaste på marknaden.

Medvetna konsumenter och företag behövs för att skydda djur, natur och människors hälsa och miljömärkningar kan underlätta för konsumenter att göra rätt val. Brunngård Group har under sitt varumärke Springyard tagit fram världens första produkter inom skovård som godkänts för märkning med Naturskyddföreningens Bra Miljöval.
– Vår impregneringsspray tillsammans med två andra skovårdsprodukter är de första produkterna inom skovård som fått märkningen, säger Sandra Grönberg, produktchef för Springyard på Brunngård Group.

Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning och en av de hårdaste märkningarna på marknaden. 
– Märkningen är den enda i Sverige som drivs av en ideell miljöorganisation och är en oberoende tredje part – vi är varken kopplade till säljaren eller köparen. Vår vision är ett samhälle i balans med naturen och med Bra Miljöval bidrar kan det uppnås genom att gynna produkter i miljömässig framkant, säger David Gunnarsson, produktansvarig för Bra Miljöval hos Naturskyddsföreningen.
Klicka här för att läsa mer om Bra Miljöval

”Uppfyller miljökraven”
Produkterna som har blivit märkta med Bra Miljöval är impregneringssprayet ”Waterproofing formula”, skumrengöringen ”Cleaning formula” och skokrämen ”Renovating formula”.
– Produkterna bygger på en vattenbaserad formula där råvarorna uppfyller krav på biologisk nedbrytbarhet. Impregneringssprayen Springyard Therapy Waterproofing Formula är en impregnering helt fri från fluorkarboner. Förutom innehållet, som är den viktigaste komponenten i märkningen, ställs även krav på förpackningen och företagets miljöarbete.
Vill du köpa Springyards miljömärkta produkter? Klicka här

Även om Springyard tycker att det är viktigt med miljömärkningar har de ännu högre ambitioner.
– Att värna om naturen ligger i vårt DNA och vi jobbar ständigt med att utveckla vårt produktsortiment och hålla oss uppdaterade kring de senaste forskningsrönen. Vår nya impregneringsspray är en av flera viktiga satsningar för framtiden, säger Sandra Grönberg,

Springyard är sprunget ur familjenamnet Brunngård. Drivna av passionen att alltid förbättra och erbjuda de bästa möjliga produkterna, beslöt sig grundarfamiljen att lansera en egen produktserie. Med stor insikt och långtgående kunskap om marknaden, utvecklades nya produkter under namnet Springyard. Produktportföljen består i dag av skovård, skotillbehör och sulor och rymmer en mängd starka erbjudanden med en tydlig hållbarhetstanke. Brunngård Group är den ledande aktören inom skotillbehör i Norden.

Läs mer här