Sjötomt vid franska Rivieran är billigare än i svenska skärgården

Priserna har stått stilla länge men nu går de uppåt.

Det är förvånansvärt prisvärt att köpa fastighet på franska Rivieran. Priserna är ungefär som i Sverige, men ibland kan man göra riktiga kap.

Med ett varmt hav och mycket sol så är det klart att många vill bo nära havet och då kostar det förstås mer, men man kan faktiskt hitta hus direkt vid strandkanten, som kostar mindre än vad motsvarande hus skulle kosta i den svenska skärgården.

Villa Marouette i St Aygulf är ett sådant exempel. Den här charmiga fastigheten ligger direkt vid Medelhavets strand och ändå är det gångavstånd till allt; badstranden förstås, men även restauranger, barer, affärer, marknader, fiske, båt till St Tropez, dykning och surf.

Fastigheten består av en villa byggd i slutet av 1800-talet och ett nybyggt gästhus. Den har en liten skyddad trädgård med en mini-pool och så har den två helt otroliga terrasser med hänförande havsutsikt och utsikt över St Raphael och Cap d’Esterel-bergen.

St Aygulf är en liten stad som ligger nästan mittemellan Cannes och St Tropez. Den har allt man behöver. När man kommer fram till sin lilla pärla är det bara att parkera bilen och sen njuta av att bo direkt vid havet och kunna gå till allt.

Villa Marouette är en sekelskiftesvilla som ägs av Barbro och Rolf Lundqvist sen 10 år. De har bott där varje vår och varje höst. Sommar och vinter har de bott i Sverige. På sommaren hyr de ut fastigheten och den är förstås mycket eftertraktad, eftersom den ligger precis vid Medelhavets strand. Nu har Barbro och Rolf bestämt sig för att flytta till Sverige för gott. Man kan nå dem här: info@villamarouette.com