”Sjötomt vid franska rivieran billigare än i svenska skärgården”De lyxigaste villorna på franska rivieran ligger vid Cap Ferrat och Cap d’Antibes.
Där kan en fastighet kosta flera hundra miljoner kronor – men enligt Rolf Lundqvist kan köpet av drömhuset bli förvånansvärt prisvärt. Nu säljer han sin drömvilla i St Aygulf.

Med ett varmt hav och mycket sol är det klart att många vill bo nära havet och då kostar det förstås en hel del pengar – men man kan faktiskt hitta hus direkt vid strandkanten som kostar mindre än vad motsvarande hus skulle kosta i den svenska skärgården. 

Sekelskiftesvillan Villa Marouette i St Aygulf är ett sådant exempel. Den charmiga fastigheten ligger direkt vid Medelhavets strand och ändå är det gångavstånd till allt; badstranden förstås, men även restauranger, barer, affärer, marknader, fiske, båt till St Tropez, dykning och surf.

"Den europeiska elitens sommarnöje"
Rolf Lundqvist har bott i Villa Marouette tillsammans med sin fru i tio år. Han berättar att det finns ett otroligt utbud av fastigheter på Franska Rivieran.
– Detta är den Europeiska elitens sommarnöje sen 140 år. Engelsmännen var de första att upptäcka de otroliga stränderna, vajande palmerna och det fantastiska klimatet. Nästa all bebyggelse är privata villor med stora tomter. Detta gör att naturen är väl bevarad och att det är väldigt grönt. Många av fastigheterna har riktiga parker med hundraåriga träd, säger han.

Rolf Lundqvist och hans fru Barbro tillbringar vårar och höstar i Villa Marouette. På vintern och sommaren åker de hem till Sverige och hyr ut den eftertraktade villan – men nu har paret bestämt sig för att flytta hem till Sverige för gott och sälja drömhuset.
Är du intresserad av att köpa Villa Marouette? Läs mer här

Säljer till ett bra pris
– Vill man hyra ett hus på den franska rivieran får man räkna med att betala drygt 700 euro per vecka för en studio vid havet och upp till flera tusen för en villa. Villa Marouette ligger precis vid havet och kostar förstås lite extra, speciellt som den har ett separat gästhus, pool och trädgård, samt enorma terrasser mot havet. Priset under högsäsong är runt 3 500 euro per vecka, ändå säljer vi den till ett pris som är billigare än de flesta stora villor i den svenska skärgården.

Villa Marouette är byggd i slutet av 1800-talet och på tomten finns även ett nybyggt gästhus. Den har en liten skyddad trädgård med en mini-pool och två helt otroliga terrasser med hänförande havsutsikt och utsikt över St Raphael och Cap d’Esterel-bergen.

– St Aygulf är en liten stad som ligger nästan mitt emellan Cannes och St Tropez. Den har allt man behöver. När man kommer fram till sin lilla pärla är det bara att parkera bilen och sen njuta av att bo direkt vid havet och kunna gå till allt, säger Rolf.
Se drömbilderna på Villa Marouette

Barbro och Rolf Lundqvist har alltid varit fascinerade av att bo vid vatten. De tycker att det ger en speciell dimension och frihet.

När de var stationerade i Schweiz på 80-talet bodde de i ett stadshus i den lilla staden Rheinfelden, utanför Basel och då hade de en terrass som gick ut över floden Rhen.

De ägde ett fint litet sommarhus med strandtomt i Andelen utanför Göteborg.

En tid hade de ett fiskarhus, som de renoverade, i Bleket på Tjörn.

Villa Marouette, som de köpte för 10 år sedan, ligger direkt vid strandkanten vid Medelhavet.

De äger nu ett gammalt hus, byggt 1655, vid en liten sjö i Västra Götaland.

Genom sin fascination för att bo vid vattnet har de upptäckt att det är svårt att få ett grepp om utbudet av sådana fastigheter och har därför startat siten och appen ”beachHOUZE”. Det är en marknadsplats där alla som har ett hus vid någon form av vatten (sjö, flod, hav) kan marknadsföra sitt hus gratis oberoende var i världen fastigheten ligger. www.beachhouze.com