Trebarnspappans mat-knep: ”Jag förstår inte hur vi hann handla förr”Han jobbade, studerade, renoverade huset och väntade sitt tredje barn.
Hugo Carlén och hans fru behövde skala bort onödigheter från vardagen och testade
mat.se.
– Vi får hem färska varor och nybakat bröd  till dörren – det överträffade absolut våra förväntningar.

Att införskaffa veckans matvaror kan ta tid och energi – inte minst om man har en stor familj, behöver jobba sent eller inte har tillgång till en bil. Hugo Carlén och hans fru brukade handla i sin lokala matbutik som visserligen hade öppet nästan dygnet runt, men som enligt Hugo inte alltid erbjöd helt färska varor.
– När man bara har tid att handla på kvällar är det ofta glest mellan varorna i butiken. Brödet är ofta torrt eller slut och filmjölken kan vara upp till en vecka gammal. Det fungerade ändå okej att handla där eftersom att jag körde självscanning och la varorna direkt i vår cykelkärra, men det tog ju ganska mycket tid.

Samma pris som i butik
När paret väntade sitt tredje barn kände de därför att de behövde skala bort en del energikrävande saker i sin vardag. När de bestämde sig för att prova Mat.se tog Hugo med sig ett kvitto från sin lokala butik och jämförde med kostnaderna på sajten.
– Jag la precis samma varor i korgen på Mat.se och såg att priserna var nästan identiska. Eftersom att vi är en ganska stor barnfamilj var det inte heller några problem att komma upp i de 700 kronor som gör hemleveransen gratis. När maten kom blev vi förvånade över hur fräscht allting var; mejeriprodukterna var helt färska och brödet nybakat. Det överträffade absolut våra förväntningar.
Vill du också beställa dina varor från Mat.se? Så här gör du

Färskvarorna köps inte in till Mat.se förrän du lägger din beställning och när du får varorna hemkörda levereras även varor till runt trettio andra kunder i samma bil – något som inte bara minskar matsvinnet utan dessutom är bra ur ett hållbarhetsperspektiv. 

”Har minskat matsvinnet”
Även på hemmaplan menar Hugo att matsvinnet har minskat sedan de började handla maten på internet istället för i sin lokala matbutik.
– Med sajtens ”smarta inköpslista” får vi hjälp att räkna ut det mesta som vi behöver handla i förväg, vilket för att vi enkelt kan komplettera med det som saknas i appen. När det går så enkelt och smidigt som det gör kan vi handla oftare – och eftersom att varorna i kylen är färskare än förr slänger vi mindre mat än vad vi gjorde tidigare.
Kom igång nu, så här går det till

Hugo berättar att beslutet att välja bort matbutiken överträffade hans förväntningar.
– Nu när jag tänker tillbaka på tiden vi handlade i butik så förstår jag verkligen inte hur vi hann med det. Det var ju egentligen tid som inte fanns.