Varning: Därför ska du undvika billiga skönhetsbehandlingarSkönhetsbehandlingar är en trend som växer så det knakar.
En anledning till detta är att det finns massor av oseriösa aktörer som lockar med billiga behandlingar – där din hälsa kan stå på spel.
– Du ska alltid be om att få se legitimationsbevis innan en behandling, säger Susanne Saarinen, läkare.

 

I dag är efterfrågan på medicinska skönhetsbehandlingar stor. Detta har lett till att många ocertifierade kliniker och salonger olagligt har börjat sälja läkemedelsbaserade behandlingar. Ett mycket populärt läkemedel för att reducera rynkor är exempelvis botox-preparat – men det många inte vet är att det endast får förskrivas av läkare.
– För att se om en behandlare är certifierad kan man hitta information om den personen på Estetiska Injektionsrådet, eller Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige. De certifierar endast legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare, förklarar Susanne Saarinen, läkare och ägare av Sagakliniken.

Sagakliniken är en certifierad medicinsk hudvårdsklinik. De arbetar med avancerad och trygg medicinsk hudvård i form av injektionsbehandling, microneedling samt kemisk peeling. Deras vision är att hjälpa dig att föryngra och förbättra ditt utseende – inte att förändra det.
– Att åldras är naturligt, men det är gener och livsstil som avgör hur det påverkar varje unik individ.   säger Susanne Saarinen.
Här kan du boka en konsultation hos Sagakliniken

Kan vara livsfarligt”
Susanne vill trycka på att det är oerhört viktigt att vända sig till en certifierad klinik där legitimerade läkare och sjuksköterskor arbetar. Gör man inte det kan det gå riktigt illa. Om filler injiceras fel kan det leda till att omgivande vävnad dör, så kallad nekros. Du kan också råka utför proppar i blodkärlen som försörjer näthinnan – vilket kan leda till blindhet.


3 varningstecken: Då ska du inte boka en behandling

• När behandlingarna är extremt billiga är det oftast något som inte stämmer. Tänk på att det kan bli dyrt i slutändan om priset du betalar är en bestående komplikation.

• Om kliniken bara tillåter bokning via SMS eller sociala medier.

• När du bara kan betala kontant eller via en app till ett vanligt 070-telefonnummer.

Läs mer om Sagaklinikens behandlingar och boka tid för konsultation här

Vår inriktning är avancerad medicinsk hudvård med injektionsbehandlingar, microneedling samt kemisk peeling. 
Vår vision är att föryngra och förbättra ditt utseende utan att förändra det. 
Att åldras är naturligt men det är gener och livsstil som avgör hur det påverkar varje unik individ.
För att Du ska känna dig trygg i våra händer och för att vi tycker att det är en självklarhet så är vi som arbetar på Sagakliniken legitimerade läkare och sjuksköterskor.
Du är varmt välkommen att boka tid för konsultation så vi tillsammans kan lägga upp en behandlingsplan för dig.

Läs mer om Sagakliniken