Har du en skada eller smärta? Här är elitidrottarnas tips

Från vänster, U23-landslagsbrottaren Lovisa och Daniela, spelare i det Svenska Damlandslaget i Futsal

Dras du med en idrottsskada eller smärta? Sportsrehab har med sina högkvalitativa stöd och skydd hjälpt tusentals att träna och röra på sig de senaste åren. Från elitidrottare till motionärer.

– Alla kan råka ut för skador och drabbas av olika krämpor, säger Björn Lindberg från Sportsrehab.

Muskelbristningar, hälsene- och benhinneinflammationer, löparknä, tennisarmbåge och hälsporre. Det är bara några av de skador som toppar listan bland vanliga idrottsskador. Oavsett om du kategoriserar dig som motionär eller elitidrottare kan du med stöd och skydd rehabilitera och dessutom förebygga att drabbas av smärtor och skador.
– Alla kan råka ut för skador och drabbas av olika krämpor och oavsett om du är motionär eller elitidrottare vill du undvika skador så länge det bara går, säger Björn Lindberg från Sportsrehab.

Dras du med en skada eller smärta som du vill bli kvitt? Spana in utbudet hos Sportsrehab!

Sportsrehab är en av Sveriges populäraste butiker för den som söker kvalitetssäkrade, stabila och bekväma stöd och skydd. Här finns allt från knä- till fotleds-, armbågs- och handledsskydd – vidare till stöd och skydd för den som exempelvis lider av diskbråck.
– Det är produkter som dagligen används av erfarna sport- och idrottsskadekliniker över hela världen, säger Björn Lindberg.
Vill du veta mer om Sportsrehab och hitta ett stöd som passar dig? Klicka här!

”Helt klart det bästa”
Ett av världens mest sålda knäskydd, som återfinns i sortimentet hos Sportsrehab, är Bauerfeinds GenuTrain. Daniela, spelare i det Svenska Damlandslaget i Futsal, har haft många knäskador i sin karriär och använder knäskyddet för att stabilisiera sitt knä och förebygga fler skador.
– Jag använder många av Sportsrehabs produkter och dom hjälper mig att hålla mig hel och kunna träna fullt ut. Min favorit är knästödet GenuTrain, men jag använder även deras kompressionsstrumpor och kompressionstights.

U23-landslagsbrottaren Lovisa, 20, storsatsar i brottningsringen och har siktet inställt på OS 2024. För att nå dit använder även hon knäskydd från Bauerfeind.
– Knäskydden sitter alltid fast på sin plats, jag har testat många olika märken på knäskydd men Bauerfeind är helt klart det bästa, säger hon.
Här hittar du knäskyddet som Daniela och Lovisa använder!

Stöd vid artros och diskbråck
Även vid mer allvarliga tillstånd, som vid artros och diskbråck, finns en rad skydd som kan hjälpa den drabbade att fortsätta leva som vanligt – och träna och motionera.
– Om du har artros är det viktigt att du har ett knäskydd som är konstruerat på rätt sätt. Det ska stabilisera och stötta knäleden samtidigt som själva knäleden får avlastning, säger Björn och avslutar:
– Har du istället diskbråck behöver du ett ryggstöd som ger avlastning på ryggen. Det kan vara till stor hjälp under tiden kroppen återhämtar sig och återfår sin normala rörlighet och funktion.
Lider du av artros eller diskbråck? Här hittar du Sportsrehabs produkter för artros och diskbråck!

Vi erbjuder utvalda stöd, skydd och ortoser för att rehabilitera eller förebygga smärta och skador. Våra stöd och skydd är utvalda av legitimerade behandlare med lång erfarenhet av att behandla idrottsskador, ischias, artros och foglossning.

Kontakta oss gärna:
08-550 025 10
info@sportsrehab.se