Klimakteriet – få hjälp utan hormonerLider du av värmevallningar, dålig sömn och har humörsvängningar som en tonåring? Det finns hjälp att få – även utan hormoner. Ett piller på morgonen och ett på kvällen kan göra klimakteriet mycket enklare.

Känner du kvinnor som lider av svettningar och dåligt humör till följd av klimakteriet? Många kan ha haft besvären i flera år. Det kan börja med små förändringar i vardagen som kan ha många orsaker, men om du är runt femtio år gammal kan symptomen vara förknippade med klimakteriet. Orolig sömn, minskad sexlust, sämre energi och humörsvängningar kan bero på att östrogenhalten i din kropp har börjat sjunka.

Den goda nyheten är att du inte behöver oroa dig för klimakteriet. Om du redan har kommit in i klimakteriet med värmevallningar och nattsvettningar går det att se ljuset i tunneln. Det finns ingen anledning att nöja sig med en försämrad livskvalitet medan kroppen tar med dig på en fas i en sann berg- och dalbaneanda. Både före, under och efter klimakteriet kan du hjälpa kroppen till en bättre balans.

Utvecklad av experter och rekommenderad av europeiska gynekologer
Femarelle är ett kosttillskott som har utvecklats genom vetenskapliga studier. Den finns i tre varianter som är framtagna för att matcha kroppens behov före, under och efter klimakteriet. Huvudingrediensen i Femarelle är den patenterade ingrediensen DT56a som utvinns genom fermentering och behandling av en specifik sojaböna. Studier visar att DT56a inte påverkar bröst- och livmodervävnader. Utöver DT56a innehåller Femarelle olika vitaminer och mineraler. Femarelle Rejuvenate är för dig i fyrtioårsåldern, då din kropp kan behöva extra tillskott av vitamin B2 som bidrar till att minska trötthet och utmattning och Biotin (B7) som bidrar till normal energiomsättning och bidrar till bevarandet av normal hud och hår.
När klimakteriet sätter in kan du gå över till Femarelle Recharge som förutom DT56a innehåller vitamin B6, som bidrar till att reglera hormonaktiviteten i din kropp. Användartester visar att tre av fyra kvinnor märker att deras vallningar och trötthet minskar när de använder Femarelle i det här skedet.
För perioden efter klimakteriet kan du använda Femarelle Unstoppable, som utöver DT56a innehåller D-vitamin och Kalcium och Biotin (B7) som bidrar till en normal funktion av slemhinnor. 

Klimakteriet är en naturlig fas i livet, men det betyder inte att du måste leva med en försämrad livskvalitet under en längre tid. Sover dåligt under en längre tid, inte tränar, äter ohälsosamt eller känner dig obalanserad så påverkar det förstås ditt allmänna välmående negativt.


Visste du att nästan hälften av alla skandinaviska kvinnor inte pratar med någon alls om de besvär som de upplever under klimakteriet?

Femarelle är:
- Ett kosttillskott baserat på bearbetade och fermenterade sojabönor
- Hormonfritt
- Utvecklat av ledande experter inom kvinnohälsa under 17 år
- Finns på Apoteket, Kronans apotek, Apoteksgruppen, Life och Hälsokraft

Läs mer här