”Nu har jag färre värmevallningar”

Tina Kold Jensen är 52 år, doktor och professor PhD. Femarelle hjälper henne att leva som vanligt, trots klimakteriet.

Tina Kold Jensen har slutat med hormonpiller och använder istället Femarelle, vilket har minskat hennes värmevallningar så att hon kan behålla sin aktiva livsstil.

 

För ett år sedan började hon känna av klimakteriesymptom och Tina Kold Jensen fick svårt att sova, något som gjorde henne trött på dagarna. Från att ha haft en aktiv livsstil med jobb, löpning, cykling och simning märkte Tina plötsligt att hennes energi började tryta under cykelpassen. På nätterna sov hon dåligt då hon ofta vaknade och inte fann ro att somna om.

”Jag vaknade och efter bara någon minut kände jag mig alldeles varm. Det gjorde att min puls ökade och jag kände en oro i kroppen som inte ville försvinna”, säger Tina.

Under dagarna kände hon värmevallningarna komma flera gånger i timmen, men det hon tyckte var värst var att hennes energi försvann.
”Mina cykelkompisar märkte snabbt att jag inte var mig själv. Vad är det som händer med dig, du brukar aldrig klaga, sa de när jag inte orkade hålla tempot.”

Tina fick först en östrogenkräm utskriven av sin läkare, men den var ingen succé:
”Jag gick upp 5-6 kilo på ett par veckor och fick en orolig känsla i kroppen, så jag slutade med krämen. Då föreslog en vän att jag skulle prova Femarelle.”

Tina hade tidigare testat andra kosttillskott som smakade illa och gav dålig effekt så hennes förväntningar var låga, men hon blev förvånad över att hennes nya piller faktiskt fungerade.
”Först tog jag båda pillren på morgonen för att komma ihåg det, men när jag började ta en på morgonen och en på kvällen började jag nästan direkt märka skillnad.”

I dag känner Tina att hennes energi är tillbaka. Hon sover bättre och värmevallningarna ligger på en mer hanterbar nivå.
”För en månad sedan var mina värmevallningar faktiskt borta. Just nu kommer de tillbaka ibland, men Femarelle minskar dem mycket och jag märker direkt om jag glömmer bort att ta ett piller eftersom att de kommer tillbaka på en gång. Det fungerar på mig”, säger Tina Kold Jensen.


Visste du att nästan hälften av alla skandinaviska kvinnor inte pratar med någon alls om de besvär som de upplever under klimakteriet?

Femarelle är:
- Ett kosttillskott baserat på bearbetade och fermenterade sojabönor
- Hormonfritt
- Utvecklat av ledande experter inom kvinnohälsa under 17 år
- Finns på Apoteket, Kronans apotek, Apoteksgruppen, Life och Hälsokraft

Läs mer här