Ny behandling för torra ögon

Vi blir allt fler som lider och besväras av torra ögon, en ökning som inte bara kan förklaras av en stigande ålder hos befolkningen utan även av vår moderna livsstil. Idag är det nästintill omöjligt att undvika skärmar eller torra luftkonditionerade miljöer i vårt moderna samhälle. Utvecklingen vad gäller skärmexponering har varit explosionsartat och värre blir det i framtiden med troligtvis fler och ännu torrare ögon. Medilens Nordic lanserar nu en ny generation ögondroppar som verkar på ett helt annat sätt än tidigare behandlingar.

Det finns många orsaker till torra ögon, underliggande sjukdom, läkemedelsbiverkningar, hög ålder och hormonell obalans har varit naturliga orsaker länge. Men det finns även livsstilsfaktorer som orsakar torra ögon. Utöver exempelvis  rökning är två relativt nya faktorer den höga skärmexponeringen och de torra luftkonditionerade miljöer som vi utsätts för. Torra ögon tas dessutom sällan på stort allvar av vården. Det är inte ovanligt att man blir skickad till apoteket där man kan välja någon valfri ögondroppe. För de patienter som har stora besvär och mycket lidande av torra ögon så är det naturligtvis väldigt tråkigt – men det finns hjälp att få.

Rekommenderas av specialister
Fredrik Källmark driver Källmarkskliniken, en specialistklinik för torra ögon, och han har testat EvoTears under sex veckor på 50 av sina patienter.
– Det vi har sett är att EvoTears ger en förlängd och förhöjd komfort för ögat och den är ett mycket bra komplement till den vanliga behandlingen patienterna får, säger han.
Vill du veta mer om EvoTears? Läs mer här 

Fredrik berättar att dropparna är ett välkommet koncept på marknaden då de till skillnad från liknande produkter löser upp fett som har klumpat ihop sig till mikroskopiska fettklumpar och har en bättre spridningsförmåga som gör att ögats naturliga bakterieflora behålls med minimal påverkan.
– EvoTears passar alla och den enda gången du inte kan använda det är när du har kontaktlinser i, annars går det hur bra som helst.

”Det var fantastiskt”
En som har testat EvoTears med goda resultat är fotografen Börje Falkhäll.
– Jag har haft torra ögon sedan 2011 och i princip provat alla ögondroppar på marknaden utan framgång. En dag fick jag problem med synen och blev jätterädd då jag trodde att jag höll på att bli blind till följd av min diabetes. Det visade sig tack och lov vara grå starr och torra ögon. Efter starroperationen fick jag ännu mer besvär med rinnande ögon än innan och jag uppsökte till slut min optiker som gav mig oljebaserade EvoTears. All torrhet försvann på en gång och jag kan nu arbeta långa timmar framför datorn och mina pollenbesvär verkar har blivit mindre också – det var fantastiskt, säger Börje.

Medilens Nordic är en ledande leverantör av produkter för behandlig av torra ögon i Norden. Nu lanserar de den ny generationens ögondroppar – EvoTears . Dropparna säljs från och med maj månad, exklusivt på Apoteket AB och hos utvalda optiker. Till skillnad från majoriteten av dagens ögondroppar som tillför vatten och smörjande ämnen så verkar EvoTears på lipidlagret som är det yttersta skiktet på tårfilmen. Lipidlagret har som uppgift att smörja ögonlocken, stabilisera tårfilmen och förhindra vattnet från att avdunsta eller rinna.

Så använder du EvoTears ögondroppar – se klippetOm oss
Medilens Nordic är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Vi startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och vårdcentraler.

Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet "Pigga Ögon". Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. 

Kontakt
Varmt välkomna att kontakta oss!

Telefonnummer: 042-14 12 25
E-post: piggaogon@medilensnordic.com
Via vårt kontaktformulär.