Repadina plus – naturlig hjälp vid vaginal torrhet och sköra slemhinnor

Med vagitorier framtagna för att motverka torrhet i slidan utan att använda hormoner eller konstgjorda tillsatsämnen hjälper Repadina kvinnor med torra och sköra slemhinnor. Genom att tillföra hyaluronsyra, vaginalslemhinnans viktiga byggsten, märker de flesta en förbättring redan efter några dagar.

Kvinnor känner till att hyaluronsyra binder fukt och är bra om man vill fylla ut rynkor i huden. Men få vet vilken bra ingrediens det är för att ge slemhinnan i underlivet nödvändig motståndskraft. Lokal östrogen är grunden för att det ska vara en bra miljö i slemhinnan, men om man inte kan eller vill behandla slemhinnan med hormonpreparat är Repadina ett bra alternativ för kvinnor i alla åldrar.

Hjälper kvinnor som har eller har haft bröstcancer
Torra och sköra slemhinnor i underlivet kan bero på olika saker, det vanligaste är östrogenbrist. När kvinnor ammar har de östrogenbrist och även vid sjukdomar och läkemedelsbehandlingar påverkas slemhinnan. Minskat östrogen innebär att slemhinnorna blir tunna och känsliga och där går Repadina in med hyaluronsyran som aktivt bidrar till att bibehålla en sund skyddande slemhinna med rätt Ph-värde. I jämförbara studier med tillförsel av lokal östrogen har Repadina bevisats hålla en hög vetenskaplig kvalitet i att minska torrhetssymtom, bygga upp slemhinnans skyddande cellager och minska ph-värdet i slidan. Ett bra val för de som inte vill eller kan ta östrogen lokalt.

Strålbehandling och cellgifter kan leda till torra och irriterade slemhinnor på grund av störd hormonproduktion. Eftersom östrogennivån ofta är väldigt låg blir dessa kvinnor speciellt utsatta för besvär med slemhinnan i underlivet och i vissa fall rekommenderas att undvika hormontillskott helt vid och efter behandling av cancer. Eftersom Repadina är en hormonfri produkt, rekommenderas den för kvinnor som har eller har haft bröstcancer.

Viktigt att läsa innehållsförteckningen
Problemet på dagens marknad är att de flesta recept- och hormonfria produkterna innehåller vatten och för många onödiga ingredienser. Därför är det viktigt att själv informera sig genom att titta på vad som står i innehållsförteckningen. Det som står först är det som det finns mest av i preparatet. Att undvika produkter som innehåller i huvudsak vatten och andra ämnen som kan irritera slemhinnan är att föredra. Våra slemhinnor är gjorda för att ta till sig kroppsegna substanser som till exempel hyaluronsyra och det är därför Repadina ger god effekt. Utöver mandelolja innehåller Repadina 10 mg hyaluronsyra per vagitorie.

Rekommenderas av experter
Att använda Repadina kan aldrig förvärra eller på något sätt förstöra slemhinnan utan har med sin produktsammansättning enbart god verkan.
– Vi möter gynspecialister och barnmorskor som rekommenderar Repadina då lokal östrogen inte är ett alternativ. Även kvinnor som själva använder Repadina rekommenderar produkten vidare och det är ett viktigt kvitto på att den fungerar. Vi får feedback att Repadina varken svider, kletar eller kladdar och att den fungerar. Kvinnor är nöjda och känner att produkten är enkel att använda, säger Eva Strand, affärsenhetschef för kvinnohälsa på Azanta i Sverige.

Kvinnor bryr sig också mycket om miljön. Efterfrågan på hormonfria produkter ökar och så gör även miljötänket. För många är det viktigt att använda en produkt utan tillsatser, som inte skadar miljön, och utan att använda applikatorer i plast.

Behöver du hjälp med att behandla besvär med torr och skör slemhinna i underlivet ska du vända dig till en gynekolog, rådfråga på apoteket och var noga med att ta reda på mer om produkternas innehåll och om det finns studier på produktens effekt. 

Vanliga missuppfattningar med torr och skör vaginalslemhinna:

Besvär som torrhet, klåda och rodnad är en svampinfektion
Felbehandling är en vanlig anledning till obalans i kvinnans underliv. Exempelvis besvärande torrhet, klåda, rodnad, skörhet, sår och irritation ska alltid kontrolleras av gynekolog innan behandling fortsätter så att inte underlivets slemhinnor utsätts för felbehandling som kan skapa ökade problem och skörhet i slemhinnorna.

Torra slemhinnor drabbar bara äldre kvinnor
Även unga kvinnor upplever torra, sköra slemhinnor. Det finns många anledningar till torra slemhinnor och det kan även drabba unga kvinnor trots att de har östrogenproduktion. Att självbehandla med lokala svampmedel är en anledning, även för intensiv tvätt, stress och vid amning påverkas slemhinnorna.

Repadina plus

För effektiv och naturlig hjälp mot torrhet och sköra slemhinnor i slidan finns Repadina. Oavsett orsak och utan att använda hormoner, parfym eller parabener kan du återställa slemhinnornas naturliga funktion. Repadina finns att köpa på apotek och online.

  • Återställer snabbt slemhinnornas normala funktion
  • Lindrar, mjukgör och bidrar till återuppbyggnaden av vaginalslemhinnan med hjälp av hyaluronsyra (10 mg/vagitorie) och mandelolja

Läs mer på repadina.se