Så ger enureslarmet ditt barn torra nätterSängvätning, eller nattlig enures som är den medicinska termen, är vanligare än många tror. Var tionde sjuåring kissar regelbundet i sängen och en av hundra femtonåringar är sängvätare. Pojkar drabbas i större utsträckning än flickor och den vanligaste orsaken är en senare mognad av de nervsystem som styr blåsan. De flesta sängvätare upplever sitt problem som genant och de får inte sällan sämre självförtroende och oroar sig för att sova borta. 

Men det finns mycket hjälp att få. Behandling med moderna tekniker, till exempel enureslarm kan hjälpa sängvätare att bli och förbli torra på natten. Larmet består av en sensordel och en larmdel. När de första urindropparna når sensorn utlöses larmet – på så sätt lär sig barnet att reagera på kroppens egna signaler  och vakna innan det blir vått i sängen. 

Läs mer om enureslarm och besök Sängvätningsbutiken här

Carin och hennes familj har kämpat länge med sonens sängvätning. Idag är han elva och har varit torr i ett år – tack vare larmbehandling. De valde ett litet, trådlöst larm där sensorn sätts fast i byxan och avger en signal när den kommer i kontakt med fukt. De första nätterna fick Carin eller hennes man väcka sonen när larmet gick. De följde med honom upp så han fick kissa klart och så nya sovkläder på med larmet igen. Efter bara en knapp vecka började han vakna själv av larmet. Behandlingen tog två veckor och nu är han torr för gott. 

En webbutik som på ett enkelt sätt både informerar och tillhandahåller hjälpmedel till familjer och personer som behöver hjälp med blöta sängar och problem med sängvätning.

Våra produkter är välbeprövade, säkra och användarvänliga och kommer från några av marknadens största tillverkare av hjälpmedel mot sängvätning hos barn. Vi håller oss hela tiden uppdaterade med nyheter och vad som sker inom utvecklingen på området, för att guida familjer till torra nätter.

Företaget har mångårig medicinteknisk erfarenhet av hjälpmedel vid sängvätning och har sitt huvudkontor i Sverige.