”Det handlar om att framhäva det bästa på ett smakfullt sätt”

Internet svämmar över av skräckexempel på skönhetsingrepp som gått för långt. Ändå är det mer populärt än någonsin att förbättra sitt utseende med hjälp av estetiska injektioner.
– Du ska vara riktigt noggrann när du väljer klinik så att ni har samma vision, säger Elena Forsberg, ägare av Estet Stockholm på Östermalm.

Att förbättra sitt utseende genom ett skönhetsingrepp är vanligt. Idag vänder sig både kvinnor och män, unga som gamla, till skönhetskliniker för att få professionell hjälp.

Elena Forsberg äger kliniken Estet Stockholm på stadsdelen Östermalm. Hon berättar att seriös estetisk medicin handlar om att framhäva patientens fina drag och agera förebyggande mot åldrande, snarare än att förändra utseendet på patienterna.

Ger patienterna självförtroende
Estet Stockholm erbjuds främst fillers- och botoxbehandlingar, alltså metoder som justerar utseendet helt utan operativa ingrepp.
– Vi vill förbättra våra patienters utseende med små, diskreta och smakfulla förändringar som bara anas – inte göra dem till nya människor. Det handlar om skönhet, självförtroende och fräschör genom fina och naturliga resultat på lagom nivå. Där alla ser skillnad, men ingen vet.

Behandling mot spänningshuvudvärk
Elena Forsberg är legitimerad specialisttandläkare med lång erfarenhet inom estetik och tandvård och hon är certifierad av Svenska Estetiska Injektionsrådet, som arbetar med konsumentskydd inom skönhetsbranschen.

Hennes medicinska kunskaper innebär en bredare approach till patienterna, där hon även erbjuder medicinska behandlingar som hjälper människor som lider av migrän, tandgnissling, överdriven svettning och muskelspasmer.
Det är fantastiskt att få åstadkomma positiva förändringar i människors liv. Det handlar om allt från patienten som inte känner igen sig själv på grund av bekymmersrynkor till den som pressar käkarna och lider av spänningshuvudvärk.

”Viktigt att välja rätt klinik”
– Som patient är det viktigt att vara medveten när man väljer behandlare för estetiska injektioner. Alla har vi sett skräckexempel där behandlingar gått för långt rent estetiskt eller rentav gått fel. Ett seriöst ingrepp ska knappt märkas, utan bara framhäva patientens redan fina utseende, medan behandlingar som går fel kan orsaka långvarigt lidande.

På Estet Stockholm görs alla ingrepp av medicinskt legitimerad personal med lång erfarenhet i en steril miljö. Produkterna som används är alltid noggrant testade och som patient är du dessutom försäkrad för att säkerställa att ingreppet går precis som du tänkt dig.
– Våra patienter ger oss ett förtroende, och det förvaltar vi. Efter ditt besök ska du känna dig som en bättre version av dig själv.

På Estet Stockholm har vi mycket lång erfarenhet av estetiska injektionsbehandlingar och fillers för justering av ålderstecken eller andra estetiska förändringar.

Här kan du även göra manikyr, pedikyr, ansiktsbehandlingar, ögonfransförlängning, permanent fransböjning, ögonbrynstatuering (microblading) och medicinsk fotvård.

Läs mer här

Elena Forsberg, ägare av Estet Stockholm