6 Nationalparker i Sverige att sätta på sin Bucketlist

Intresset för den svenska naturen exploderade under pandemin, de flesta naturturismföretagen blev snabbt fullbokade. Naturvandringar, Skogsbad och olika kurser där man vistas i naturen var ständigt på folks läppar, när man väl träffade någon. Många förväntade sig en nedgång i takt med att restriktioner släpptes men intresset för den svenska naturen är fortfarande stort.

Fem anledningar att resa till Jämtland i sommar

Fler och fler turister lockas till de norra delar av Sverige även sommartid, här har vi listat några av pärlorna i Jämtland och Härjedalen.

Sommaräventyret: Här får alla barn ta körkort

Längtar dina barn efter att bli stora, så att de äntligen får köra bil? I sommar är väntan över. I Lådbilslandet i Nykvarn får alla barn ta körkort.

Nio anledningar att välja fjällen framför utlandsresan i sommar

Visit Fjällen har konkreta tips för att minska resångesten.

Här får barnen köra lådbil – över ”Ölandsbron”

Vill barnen köra polisbil, långradare, buss eller lastbil i sommar?


Kom ifrån den hektiska vardagen – besök historiska Vår Gård

Söker du en avkopplande retreat i väg från surret i city? Längst ut i Saltsjöbaden ligger Vår Gård vackert belägen i kulturhistoriska byggnader omgivna av hav och natur. Här finns en lång historia som tar sin början på 1800-talet. Från populär badort för Kung Oscar II till starten av Kooperativa förbundets utbildningsverksamhet 1924, kan idag både företag och privatgäster njuta av den inspirerande och avkopplande miljön.

Sugen på värme och en upplevelsefylld resa? Åk på träningsresa till Portugal!

Vill du åka på en aktiv och rolig semester, komma igång med träningen eller utveckla din träningsteknik i fantastisk medelhavsmiljö? Då är det Springtime du ska spana in!

Gör drömmen till verklighet – så köper du det perfekta huset i Spanien

Drömmer du om ett sommarhus eller att helt och hållet flytta till Spanien? Områdena kring den vackra Mazarrónbukten är fortfarande relativt oupptäckta av utländska turister. Perfekt för dig som söker tillflykt i varmare breddgrader men vill slippa städerna som blivit exploaterade av turism. Här kan du med hjälp av Spaindinavia hitta en plats för vila och avkoppling eller nya äventyr!

Få en vinterupplevelse med mer än ”bara” skidor

Vintern är här och att fara ut i backen eller glida fram i längdspår är en efterlängtad aktivitet för många. Järvsö är ett populärt alternativ med sina skidanläggningar och vackra natur. Men vill du ha mer än ”bara” skidåkning och njuta av andra vinteraktiviteter är det nyöppnade Camp Järvsö du ska besöka – här står hälsa, träning och balans i fokus.

Äntligen Österrike igen! Gör vinterresan till er bästa med unika vinteraktiviteter

Förra vintern saknade många Österrikiska Alperna, men nu är det hög tid att planera vinterns resa när det öppnar upp igen. Njut av fartfyllda vinteraktiviteter, god mat och vackra vyer. Här kan du läsa Österrikes turistbyråns tips för att vinterresan ska bli er bästa.