Hitta nya smultronställen med din egen husbil

Husbilar blir allt mer populära och inte att undra på – de ger dig möjlighet att återupptäcka dina favoritdestinationer helt på egna villkor. Med husbil är det du som bestämmer och enklare blir det faktiskt inte.

Sju enkla tips för en smidigare flygresa inför jul och nyår

Under jul- och nyårshelgen ökar resandet när fler passar på att flyga, både inom Sverige och utomlands. Kanske ska du resa från någon av Swedavias flygplatser, till exempel Arlanda, Bromma eller Landvetter? Här är sju smarta tips som sparar tid och gör din vistelse på flygplatsen så smidig som möjligt.

Upplev golfmagi i Algarve

Under den rådande höst-och vinterperioden är det lätt hänt att tankarna svävar iväg till en annan plats. Många av oss älskar att slappna av någonstans där det är soligt och rofyllt. För den som vill kombinera sin solsemester med att spela golf finns det nu ett resmål som är hetare än någonsin. Nämligen den vackra kustregionen Algarve i Portugal.

Hotell Havsbaden i Grisslehamn – en oas för kropp och själ

Ett stenkast från Stockholms storstadspuls, beläget precis vid havet hittar du Hotell Havsbaden i Grisslehamn, konferens- och spahotellet som i över 100 år har erbjudit sina gäster en upplevelse utöver det vanliga.

Julklappstips: Gör Stockholms skärgård vackrare – som Skärgårdsvän

Genom att bli Skärgårdsvän stödjer du Skärgårdsstiftelsens arbete bakom kulisserna och är med och värnar om Stockholms fina skärgård.

Stanna tiden en stund – i Uppsala

Uppsala, som också är utsedd till världens bästa klimatstad, är en perfekt weekenddestination för dig som söker upplevelser och aktiviteter utan att behöva resa särskilt långt.

Nytt parkeringskoncept vid Arlanda

Att långtidsparkera bilen vid Arlanda har länge varit en krånglig och dyr historia. Många vill ha en trygg lösning utan krångel, och det är precis vad Arn tagit fram med sin nya långtidsparkering. 

Klimatsmart skidsemester i Österrike

I vinter väljer många att unna sig en skidsemester, men för att komma åt de bästa backarna måste man oftast åka långt. Till Österrike kan du inte bara åka med tåg, du har en hel rad med orter att välja mellan som erbjuder skidåkning och turistande för alla.

Så blir du en djurvänlig turist

På semestern får du möjlighet att uppleva en ny kultur, ett nytt klimat och kanske komma nära vilda djur. Det kan verka spännande att rida på en elefant, se en dansande björn eller ta en selfie med en tiger, men bakom den glada ytan döljer sig en mörk verklighet.

Restips: Tre upplevelseresor som förgyller vardagen

Fantastisk natur, exotisk mat och historiska sevärdheter. Det är bara lite av vad du kan få uppleva på Lotus Travels guidade upplevelseresor. I över 25 år har Lotus Travels reseguider förgyllt resenärers vardag med resor utöver det vanliga.  
– Våra resenärer får naturligtvis uppleva de största sevärdheterna, men vårt fokus ligger alltid på de genuina och gömda pärlorna bortom turiststråken, berättar Magnus Carlsson, Asienexpert på Lotus Travel.