Pia Qvarnström “Bärta är långt ifrån lagom”

Det tog foodien Pia Qvarnström fyra års experimenterande att utveckla veganska Bärta till den produkt det är idag; en groddad och fermenterad gul ärta, som är ett smakrikt och mångsidigt köttalternativ, och därtill planetnyttig på riktigt. Ja, Bärta menar allvar med att vara långt ifrån lagom. – Drömmen var att bidra till en matvärld där […]

Unna dig vardagslyx med spa – på Hotell Havsbaden i Grisslehamn

Precis vid havet, ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm hittar du Hotell Havsbaden i Grisslehamn – en lugn oas för kropp och själ. I 100 år har gäster från när och fjärran kommit hit för att avnjuta mat, dryck och strandbad. – Här kan du slappna av och låta dig bli väl omhändertagen, säger Anton Lukeniuk, […]

Maria åt sig frisk – med
Superfood & Berries

Maria har levt med hypotyreos i över ett decennium. För några år sedan eskalerade hennes hälsoproblem och hon fick diagnosen kronisk urinrörskatarr och Reynolds syndrom. Läkarna förslog nya och fler mediciner och olika behandlingar, men ingenting hjälpte. Då tog hon saken i egna händer och åt sig frisk med Superfood & Berries.

Pizzabotten som knäcker – Leksands Knäckebröd lanserar unik Knäckepizzabotten

Leksands fortsätter knäcka vägen framåt och nu lanseras Knäckepizzabotten. Ett unikt tunt med tunn botten och spröda kanter, likt en fin italiensk pizza. Nu blir pizzabaket hemma både enklare, snabbare och mer hälsosamt.

Så får du en extra god hummer på nyårsafton

I år blir det ingen stor nyårsfest med vännerna på nyårsafton, men en tradition som kan fortgå är att till bubblet servera hummer. Kanske har hummern alltid haft en given plats på nyårsmiddagen eller så är 2020 året då den får det. Här är Ullmos bästa tips för en lyckad middag.

Gör julen extra lyxig i år – med havets läckerheter

Julen närmar sig med stormsteg, men i år lär den skilja sig lite från tidigare jular. Varför inte göra det bästa av julfirandet och lyxa till det med ett festligt julbord. Vem har sagt att hummer bara kan serveras på nyår? Här är Ullmos bästa recept.

Så får du det ultimata julbordet – med Leksands Knäckebröd

Leksands knäckebröd har länge varit en klassiker i svenskarnas skafferi. Knäckebrödet passar perfekt till snabba frukosten, till lyxiga helgfrukosten, som mellanmål och även till middagen. Det går också att använda på alla möjliga sätt till jul. Vad sägs som en knäckegriljerad julskinka?

Så fixar du en schysst skördefest – tillsammans med Svenskt Sigill

Hösten är här, förgyll den med svenska råvaror. Säsongen brukar innebära stora skördefester, men så blev det tyvärr inte i år. Nu kan du istället tillsammans med Svenskt Sigill anordna din egna lilla skördefest på hemmaplan – som dessutom bidrar till en hållbarare framtid.

Så minimerar du risken för virus på kontoret

I dag flyttar allt fler anställda tillbaka till kontoret i hopp om att återgå till det normala, men i och med den pågående pandemin är det omöjligt. Istället införs nya rutiner för att säkerställa allas trygghet, men när lunchtimmen slår in uppstår en stor smittorisk. Hur kan du äta lunchen från favoritrestaurangen och samtidigt undvika […]

Nyttiga mellanmålet lanseras på Coop: ”En ’game changer’”

“Det är ett ekologiskt, glutenfritt, nyttigt och veganskt mellanmål som är enkelt att ta med när man är på språng”