Forskaren: “Så kan du bli kvitt dina ledbesvär – helt naturligt”

Stela och onda leder kan göra vardagen problematisk och humöret lågt. Är du en av dem som ser förbrukning av smärtstillande läkemedel som ett nödvändigt ont så kan nyheten Zincumin vara din lösning. Det är ett unikt kosttillskott som både kan lindra och förebygga ledvärk med hjälp av enbart naturliga ingredienser.

Helstekt kalkon – enklare att laga än du tror

Få saker är så betingat med jul som just mat. Studier visar på att vi under julen äter tusentals ton julskinka. Många kan samtidigt uppleva att det sällan bjuds på nyheter när det vankas mat, men goda alternativ finns i form av utsökta kalkonrecept från Ingelsta Kalkon.

Se recepten: Blir det groddar till frukost, lunch eller middag?

I stundande och mörka vintertider har vi svenskar ett större behov av olika proteiner och vitaminer. Genom att applicera Munkagroddens egenproducerade groddar i dess olika former kan du enkelt och gott få i dig välbehövliga ämnen. Som kronan på verket passar det utmärkt till både morgonsmoothien, lunchsalladen och middagsbiffen.

Här kan du varva ner i Täby

Fler är i dag medvetna om sitt val av mat och restaurang och letar efter grönare alternativ. Det kan vara dyrt att hitta rätt, men på Sallad and Smoothies i Täby ska priserna pressas ner ordentligt i december.

Här är den nyttiga nöten – som du nog inte hört talas om

Att äta nötter gör gott ur många perspektiv, framförallt träning och hälsa. Många i Sverige älskar allt från cashew till jordnötter och har det som ett nyttigare substitut i tv-soffan, eller för ett uppiggande mellanmål under arbetsdagen. Nu finns nöten som Arash Chark, vd på Nöten by Zeytoon, kallar för en av den mest hälsosamma – och en av världens bäst bevarade hemlighet: Pilinöten.

Här är den goda och veganska chokladen

Idag väljer allt fler att äta vegetariskt och ser över sitt klimatavtryck. Vissa aspekter är enklare än andra, och att unna sig en choklad ska inte behöva leda till klimatångest. Därför blir Green Stars produkter en lysande lösning, då man erbjuder goda alternativ för den medvetna konsumenten.

En smak av Indien med Systrarna Khanna

Indisk mat på enkelt vis är devisen bakom Systrarna Khannas indiska sås-och kryddblandningar. Sedan 2016 har systrarna Anju och Alka Khanna tillverkat egna indiska kvalitetskryddor och nu i höst finner man deras exklusiva utbud av autentiska kryddor och färdiga currysåser på COOP-butiker runt om i landet.

Nya projektet är här: Balkan for Beginners

Balkan har ett gott rykte gällande sin matkultur – något som Plivit Trade vill få in i den svenska vardagen. Med hjälp av sitt digitala projekt “Balkan for Beginners” ser de en stor potential i att få ett ökat intresse kring måltiderna från sydöstra Europa.

Premiär för norra Europas största lakritsrotsodling

I över 100 år har svenskar konsumerat lakrits, som länge varit en stor favorit i godishyllan. I snitt konsumerar svenskar 2 kg lakrits per person årligen, vilket gör Sverige till ett av världens största lakritsland. Lakritsroten odlas vanligtvis i de södra delarna av Europa, men nu tar tillverkarna av Sveriges premiumlakrits, Lakritsfabriken i Ramlösa, nästa steg och börjar odla lakritsrot i Sverige.  – Att ta lakritsrotsplantagen till Sverige och […]

Så enkelt kan du undvika tillsatser i maten

E-nummer förekommer i väldigt stor del mat av den mat vi köper i matbutikerna. Vissa ser dessa tillsatser som ett nödvändigt ont, medan andra helst vill slippa dem – och då finns det några enkla knep.