Enkla Kassen är matkassen som vill ge dig en stressfri vardag med god, lättlagad mat som kan minska din klimatpåverkan från mat med hela 80 procent.
Enkla Kassen är matkassen som vill ge dig en stressfri vardag med god, lättlagad mat som kan minska din klimatpåverkan från mat med hela 80 procent.
Medan viltkött av många anses vara en delikatess av högsta klass, har det länge varit svårt att få tag på kött av riktigt bra kvalitet i den svenska dagligvaruhandeln. Av denna anledning startade Johan Löfström och Patrik Björklund Swedish Wild, med fokus på att enbart köpa in och sälja det absolut bästa svenska viltkött som […]
Tiden efter nyår är nästintill synonymt med nyårslöften – ofta kopplade till träning och hälsa. Inte sällan minskar mängden träning i samband med årets gång, och många känner att de saknar allt från kunskap till motivation att fortsätta med träningen. Med appen xhapes vid din sida får du allt från träningsinstruktioner till kostplaner – för att du enkelt ska kunna nå dina träningsmål.
Allt fler svenskar väljer bort kött i sin kost, vissa helt och hållet och andra mer sporadiskt. Trenden har gett ett stort uppsving för vegetariska alternativ – där tofu, den över 2000 år gamla råvaran från Asien, snabbt blivit vardagsmat i svenska hushåll.
– Vår familj flyttade från Kina till Sverige 1998. Vi tog med oss gammelmormors tofurecept och började göra tofu i vårt eget kök – något som välkomnades med öppna armar, säger Joceline Lu, produktchef på Yipin och dotter i familjen.
Vill du se om kedjan lever upp till hypen? Hitta din närmaste restaurang och testa själv.
Den tidigare travrestaurangen går nu under namnet Gävle Live och är stadens nya konferens & underhållningsarena. Förutom en massa liveevents så serveras här också en lunchbuffé fylld med rätter som passar de flesta. Den stora lokalen sväljer många och samtidigt är det luftigt. Med en stor LED-skärm (7×4 m) som visar musikvideor, sportminnen och lunchtrav blir du samtidigt underhållen under måltiden.
Det finns knappast något bättre än att svalka sig med en god glass på en strålande dag. Malmöföretaget Köld utlovar en smakupplevelse utöver det vanliga med deras gräddglass och växtbaserade glass som är gjord på de bästa råvarorna. Hos Köld finns bland annat glass gjord på cashewnötter eller kokospuré för den som undviker laktos.
Det tog foodien Pia Qvarnström fyra års experimenterande att utveckla veganska Bärta till den produkt det är idag; en groddad och fermenterad gul ärta, som är ett smakrikt och mångsidigt köttalternativ, och därtill planetnyttig på riktigt. Ja, Bärta menar allvar med att vara långt ifrån lagom. – Drömmen var att bidra till en matvärld där […]
Precis vid havet, ett stenkast från storstadspulsen i Stockholm hittar du Hotell Havsbaden i Grisslehamn – en lugn oas för kropp och själ. I 100 år har gäster från när och fjärran kommit hit för att avnjuta mat, dryck och strandbad. – Här kan du slappna av och låta dig bli väl omhändertagen, säger Anton Lukeniuk, […]
Maria har levt med hypotyreos i över ett decennium. För några år sedan eskalerade hennes hälsoproblem och hon fick diagnosen kronisk urinrörskatarr och Reynolds syndrom. Läkarna förslog nya och fler mediciner och olika behandlingar, men ingenting hjälpte. Då tog hon saken i egna händer och åt sig frisk med Superfood & Berries.