Här är den goda och veganska chokladen

Idag väljer allt fler att äta vegetariskt och ser över sitt klimatavtryck. Vissa aspekter är enklare än andra, och att unna sig en choklad ska inte behöva leda till klimatångest. Därför blir Green Stars produkter en lysande lösning, då man erbjuder goda alternativ för den medvetna konsumenten.

En smak av Indien med Systrarna Khanna

Indisk mat på enkelt vis är devisen bakom Systrarna Khannas indiska sås-och kryddblandningar. Sedan 2016 har systrarna Anju och Alka Khanna tillverkat egna indiska kvalitetskryddor och nu i höst finner man deras exklusiva utbud av autentiska kryddor och färdiga currysåser på COOP-butiker runt om i landet.

Nya projektet är här: Balkan for Beginners

Balkan har ett gott rykte gällande sin matkultur – något som Plivit Trade vill få in i den svenska vardagen. Med hjälp av sitt digitala projekt “Balkan for Beginners” ser de en stor potential i att få ett ökat intresse kring måltiderna från sydöstra Europa.

Premiär för norra Europas största lakritsrotsodling

I över 100 år har svenskar konsumerat lakrits, som länge varit en stor favorit i godishyllan. I snitt konsumerar svenskar 2 kg lakrits per person årligen, vilket gör Sverige till ett av världens största lakritsland. Lakritsroten odlas vanligtvis i de södra delarna av Europa, men nu tar tillverkarna av Sveriges premiumlakrits, Lakritsfabriken i Ramlösa, nästa steg och börjar odla lakritsrot i Sverige.  – Att ta lakritsrotsplantagen till Sverige och […]

Så enkelt kan du undvika tillsatser i maten

E-nummer förekommer i väldigt stor del mat av den mat vi köper i matbutikerna. Vissa ser dessa tillsatser som ett nödvändigt ont, medan andra helst vill slippa dem – och då finns det några enkla knep.

Höstens enkla favoriträtter – utan kolhydrater

Nu för tiden väljer många att äta mindre kolhydrater och byter ut traditionella kolhydratkällor mot olika substitut. Vissa ägnar timmar i köket åt att baka nyttigare pasta med diverse mjölsorter och grönsaker, men nu finns ett lättare sätt. Med Root Pasta behöver du varken offra konsistens, mättnadskänsla eller onödig tid.

Är du sugen på god glass med spännande smaker?

Många associerar sommaren med uppfriskande glassar. Trots att det finns en del att välja mellan är de flesta snarlika i sin smak – men hos Köld revolutionerar man glassmarknaden med unika smaker.

Här är supermaten för golfare: ”Ett helt nytt alternativ på banan”

Edgy Foods har lanserat Edgy Veggie To Go och Edgy Veggie snacks som maxar din ork på golfbanan – och med det även dina golfresultat.

Sveriges Mästerkock har testat Korvpaket: ”Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär bra!”

Gillar du stora, kryddiga eller örtfyllda korvar? Hos Korvpaket hittar du allt du behöver för att laga din egen drömkorv – och kan själv bygga ihop ditt eget paket. Passa på att klicka hem ditt paket nu med en rabattkod som ger dig ett extra bra pris.

Så väljer du rätt hundmat

Många tycker att det är svårt att hitta rätt foder för just sin hund, och vad är egentligen ett bra foder? Med ett stort utbud kan det kännas som rena rama vetenskapen, speciellt om hunden har särskilda behov.