Är detta nästa steg i karriären för dig som är undersköterska?

Arbetar du som undersköterska och känner en vilja att utvecklas? Näringslivet skriker efter mer personal inom röntgenvård och MedLearn har därför startat den nya utbildningen Specialistundersköterska Röntgen. Passa på och ta nästa steg i karriären genom att läsa denna utbildning där du får praktiska erfarenheter och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Vill du ha lysande karriärmöjligheter och bidra till en grönare planet? Utbilda dig inom järnvägsbranschen!

Vill du bidra till ett bättre samhälle och ett mer hållbart samhälle? Är du samtidigt tekniskt intresserad eller älskar du kanske att jobba utomhus? Då kan någon av Trafikverksskolans utbildningar för järnvägsbranschen passa dig perfekt.

Utbildningen som möter framtidens behov – Automationsingenjör inom processindustri

I en allt mer digitaliserad värld krävs det många med kunskap inom automation för att vi som land ska kunna konkurrera internationellt. Genom att utbilda sig till Automationsingenjör inom processindustri hos den nystartade yrkeshögskolan Iris YH gör man både samhället och sig själv en tjänst då man i princip är garanterad jobb.

Unik kurs lär distriktssköterskestudenter se helheten hos patienter

Distriktssköterskeutbildningen på Högskolan i Skövde innehåller den unika kursen Undersökningsmetodik och hälsobedömning. Studenten Henrik Bergström och en klasskamrat undersöker varandra under rollspel av olika vårdförlopp. På det viset ska de lära sig att tänka på helheten i en undersökning.

– Vi lär oss av varandra, och det är väldigt positivt.

Vill du arbeta med att göra Sverige mer hållbart? Gör som Emelie, studera till energiingenjör!

Om du intresserar dig för miljö, teknik och energi är Nackademins energiingenjörsutbildning på distans perfekt för dig. Emelie Ahremark började läsa utbildningen 2019 och efter examen 2021 fick hon jobb på sin praktikplats där hon nu har en tillsvidareanställning. Läs om hennes resa här!

Här är gymnasiet för dig som vill vistas i och lära dig mer om naturen

Dags att börja tänka på gymnasieval? Intresserar du dig för djur, natur eller friluftsliv och önskar arbeta med det i framtiden, är Ryssbygymnasiet det perfekta valet för dig. Tänk dig att få arbeta i skogen eller leda spännande aktiviteter i natursköna miljöer? Det ultimata valet för dig som vill kombinera teori och praktik på bästa sätt!

Så gör du för att skaffa ett nytt och meningsfullt jobb

Vill du byta riktning i ditt arbetsliv eller utöka din kompetens inom ett område? Då är yrkeshögskolan KYH det perfekta valet för dig.

”Alla har rätt till att studera – oavsett bakgrund och förutsättning”

TUC Yrkeshögskola tror att alla kan studera. Deras mål är att hjälpa dig hitta rätt yrkesutbildning så att du om några år är eftertraktad på arbetsmarknaden med både teoretiska och praktiska kunskaper.

Folkhälsovetenskap med fokus på digital hälsa – så funkar det

Genom nya digitala verktyg har människor fått möjlighet att söka information och kommunicera kring hälsa på helt nya sätt. Samtidigt väcks viktiga etiska frågor kring informationssäkerhet, behandling av personuppgifter och medborgares rätt till integritet. Denna utveckling är fokus i Högskolan i Skövdes nya magisterprogram, Folkhälsovetenskap: digital hälsa och kommunikation.

Så blir du en bättre värdebaserad ledare under osäkra tider

År 2020 har varit en enorm påfrestning för så gott som alla, och saker och ting har ställts på sin spets för unga chefer och ledare. Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap delar årligen ut stipendium till unga ledare under 25 som visat på ett modigt, omtänksamt och handlingskraftigt ledarskap i sin vardag. Våren blev inte sig lik på Ungt Ledarskap, och nu har stiftelsen tagit fram tips med hjälp av tidigare stipendiater kring hur du leder värdebaserat i tider av kris och förändring.