Så blev karriärbytet möjligt genom Teach for Sweden

IT-utvecklaren Anna trivdes egentligen med sitt jobb när hon bestämde sig för att göra ett karriärbyte. En frustation över att inte göra skillnad slog rot, och Anna fick upp ögonen för läraryrket.

Nu ska unga mammorna få makt över sina liv

I Karamoja gifts en av tre tjejer bort innan sin 18-årsdag, tonårsgraviditeter är vanliga och få vuxna kvinnor kan läsa. Nu ska de unga kvinnorna utbildas och få stöd för att komma på fötterna genom Erikshjälpens nya projekt.

Så får Dr Stolt ditt varumärke att sticka ut – kostnadsfritt

Annonseringar, sociala medier, kampanjer och digitala lösningar – det är inte lätt att sticka ut med sitt varumärke i flödet i dag.
Därför vill Ulf Bergman, som kallar sig Dr Stolt när han utbildar på sin kunskapsplattform Varumärkesakuten, hjälpa företagare att lyckas med sitt varumärkesbyggande – kostnadsfritt.

Så kan du lära dig konsten att löneförhandla

Att löneförhandla på rätt sätt kan förbättra din privatekonomi, men har du inte de rätta verktygen bådar det ofta för besvikelse. Genom att förbereda dig strategiskt inför din löneförhandling kan du påverka din löneökning rejält.

Drömmer du om att plugga utomlands? Här finns gymnasiet för dig

Här berättar en av skolans tidigare gymnasieelever om en skolupplevelse av rang – och resan från lilla Bollnäs till Glasgow.

Utbildningen som gör dig till expert på folkhälsovetenskap, smittskydd och vårdhygien

Globalisering, ökat resande och migration har visat sig sprida smittor och infektioner till nya regioner, och idag dör fler personer i vårdrelaterade infektioner än i krig. Det blir allt viktigare att ha kunskap och förståelse för smittbekämpning och befolkningens allmänna hälsotillstånd. Högskolan i Skövde ser ett växande behov av experter inom folkhälsa och smittskydd/vårdhygien och erbjuder därför ett unikt magisterprogram inom folkhälsovetenskap, smittskydd och vårdhygien på distans.

Öka dina chanser att komma in på Polisutbildningen

Idag ställs det höga krav på antagningen till polisutbildningarna och att vara väl förberedd kan vara en svår uppgift. Därför har Östra Grevie Folkhögskola nu uppgraderat sin kurs Förberedande Polisutbildning, för att du som söker ska ha alla förutsättningar att komma in på landets polisutbildningar efter bara en termin.

Christoffer, 28: Därför ska du bli lastbilschaufför

Han lämnade butiksbranschen för att bli lastbilschaufför

Nytt kommunalt verktyg för kvalitetssäkring av skolor och förskolor

“Fokus på barns och elevers fysiska och psykiska hälsa – och bättre kunskaper och lärande”.

Så kan du bygga ditt personliga varumärke i sociala medier

Att ha ett starkt personligt varumärke i sociala medier kan både leda till ett nytt uppdrag och nytt jobb. Att dela med sig av sin kunskap kan dessutom öppna många dörrar som leder till nya kontakter och affärsmöjligheter. Philip Gozzi och Tomas Wesander, grundarna av Stjärnsäljarpodden, har analyserat vad som utmärker de som lyckats bygga upp sitt personliga varumärke i sociala medier.    

– Det handlar om att bli känd för rätt grej, för sitt expertisområde, berättar Philip Gozzi, medgrundare till Stjärnsäljarpodden.