Bergströms utbildar framtidens terapeuter

Att hitta en utbildning för att bli terapeut är inte speciellt svårt, men att hitta en bra och genomtänkt kan vara desto svårare. Bergströms erbjuder flera terapeututbildningar.

Vet du vad IQ och EQ är? Nu pratar man även om LQ!

Det finns flera begrepp som används för att beskriva intelligens, såsom IQ men även EQ (emotionell intelligens) – men nu dyker LQ (Learnability Quotient) upp som en utmanare till begreppen.

Så fick Adam sitt drömjobb – på bara två år

Medan Adam Källvik studerade till tekniker på yrkeshögskolan KYH, blev det känt att han hade ett stort intresse för Japan. Det ledde till drömjobbet.

Så får du snabbt ett bra jobb inom 
bygg och IT – på det smarta sättet

Vill du snabbt ha ett bra jobb inom bygg och IT? Då är en YH-utbildning på Nackademin ett bra val.

Vill du bli trädgårdsmästare, florist eller veterinär? Här är skolan för dig!

På Himmelstalunds utbildningscentrum får du en attraktiv yrkesexamen som gör dig jobbredo direkt efter gymnasiet – och behörighet till många av Sveriges universitet och högskolor.

Jobbsäkra utbildningar i Göteborg och Malmö

Väljer du en yh-utbildning kommer du att få exakt den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar – och nio av tio har jobb efter examen.

Här är unika utbildningen för dig som vill in i framtidsbranschen

Heta Utbildningar i Härnösands kommun introducerar nu utbildningen Montageledare Solel inför höstterminen 2019. Yh-utbildningen har tagits fram i samråd med företag som är verksamma inom solelsbranschen.

Albin kombinerade gymnasiet med friidrott – och siktar mot Tokyo

Albin Janderberg, kommer från Västerås och har satsat på friidrotten sedan han var 13 år. Han läste Barn- och fritidsprogrammet på Torsbergsgymnasiet – studier han kombinerade med sin elitsatsning inom friidrott. Albin tog studenten i juni förra året.
– Jag har siktet inställt på Paralympics i Tokyo 2020, säger han.

Lina fick skapa sitt eget gymnasieprogram på IB

Lina Berglund, 19, har alltid tyckt om skolan men ofta känt att lärarna hållit henne tillbaka. När hon började studera International Baccalaureate, IB, på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs fick hon möjligheten att själv utforma en utbildning som passade henne.
– Jag fick bland annat läsa historia på hög nivå, säger hon.

Svensk VR-simulator kan förbereda en inför våldsamma situationer

Pionjären Maria Bauer står bakom en ny svenskutvecklad Virtual Reality-simulator som ger personer möjlighet att träna på hotfulla och potentiellt våldsamma situationer i en trygg miljö.