Lär er arbeta med barns och elevers lika rättigheter – med Likarätt

Arbetar du med barn och elever eller är du vårdnadshavare? Nu erbjuder BOiU, Barnombudet i Uppsala län, den grundläggande kostnadsfria utbildningen Likarätt, som kan användas i likarättsarbetet på förskolor och i skolor.

Ny utbildningsportal för ST-läkare ska göra Medinet till nummer ett

Ända sedan 2007 har Medical Networks Scandinavia utvecklat schemaverktyget Medinet. Idag har företaget allt från regioner till enskilda kliniker samt universitet som kunder och har utökat sitt erbjudande med en heltäckande, webbaserad utbildningsportal för främst ST-utbildningar.

Så fick Jonathan snabbt in en fot i den bransch som han alltid drömt om

Trots ett stort intresse för datorer och programmering var det i princip omöjligt för Jonathan Schramm att få ett jobb inom området. För att göra det krävdes betyg, kontakter och erfarenhet – något han fick genom utbildningen Systemutvecklare .NET hos yrkeshögskolan Newton.

Lyckas med distansundervisningen: konkreta tips och metoder!

Den rådande situationen med distansundervisning för elever på landets gymnasieskolor ställer nya krav på motivation, fungerande studiemetoder och uppföljning; en fråga som Jana Söderberg arbetat med under flera års tid inom ramen för Motivationslyftet by Star for Life.

”Alla har rätt till att studera – oavsett bakgrund och förutsättning”

TUC Yrkeshögskola tror att alla kan studera. Deras mål är att hjälpa dig hitta rätt yrkesutbildning så att du om några år är eftertraktad på arbetsmarknaden med både teoretiska och praktiska kunskaper.

Privatekonomiska frågor – en utbildningsfråga

Diskussionen kring huruvida den svenska utbildningsplanen bör inkludera privatekonomi är fortfarande på tavlan.

Utbilda dig inom järnvägen och få jobb innan examen

Vi känner alla till lokföraryrket men få vet om de andra typerna av arbeten som finns inom järnvägen. Utbildar man sig till bantekniker, signaltekniker eller kontaktledningstekniker på Trafikverksskolans YH-utbildning får man vara delaktig i det viktiga teknikskiftet framåt samtidigt som man får möjlighet att säkra ett jobb redan innan examen.

Här är drömutbildningen för dig som är intresserad av flygplan och teknik

Är du flyg- och teknikintresserad och drömmer om att arbeta i en snabbrörlig, utmanade och internationell bransch? Då kan gymnasieutbildningen eller yrkeshögskolan på Flygteknikcenter i Ljungbyhed vara något för dig.

Skövde utbildar folkhälsovetare med fokus på digital hälsa

Genom nya digitala verktyg har människor fått möjlighet att söka information och kommunicera kring hälsa på helt nya sätt. Samtidigt väcks viktiga etiska frågor kring informationssäkerhet, behandling av personuppgifter och medborgares rätt till integritet. Denna utveckling är fokus i Högskolan i Skövdes nya magisterprogram, Folkhälsovetenskap: digital hälsa och kommunikation.

Så blev karriärbytet möjligt genom Teach for Sweden

IT-utvecklaren Anna trivdes egentligen med sitt jobb när hon bestämde sig för att göra ett karriärbyte. En frustation över att inte göra skillnad slog rot, och Anna fick upp ögonen för läraryrket.