Utbildningen som möter framtidens behov – Automationsingenjör inom processindustri

I en allt mer digitaliserad värld krävs det många med kunskap inom automation för att vi som land ska kunna konkurrera internationellt. Genom att utbilda sig till Automationsingenjör inom processindustri hos den nystartade yrkeshögskolan Iris YH gör man både samhället och sig själv en tjänst då man i princip är garanterad jobb.

Så gör du för att skaffa ett nytt och meningsfullt jobb

Vill du byta riktning i ditt arbetsliv eller utöka din kompetens inom ett område? Då är yrkeshögskolan KYH det perfekta valet för dig.

”Alla har rätt till att studera – oavsett bakgrund och förutsättning”

TUC Yrkeshögskola tror att alla kan studera. Deras mål är att hjälpa dig hitta rätt yrkesutbildning så att du om några år är eftertraktad på arbetsmarknaden med både teoretiska och praktiska kunskaper.

Folkhälsovetenskap med fokus på digital hälsa – så funkar det

Genom nya digitala verktyg har människor fått möjlighet att söka information och kommunicera kring hälsa på helt nya sätt. Samtidigt väcks viktiga etiska frågor kring informationssäkerhet, behandling av personuppgifter och medborgares rätt till integritet. Denna utveckling är fokus i Högskolan i Skövdes nya magisterprogram, Folkhälsovetenskap: digital hälsa och kommunikation.

Så blir du en bättre värdebaserad ledare under osäkra tider

År 2020 har varit en enorm påfrestning för så gott som alla, och saker och ting har ställts på sin spets för unga chefer och ledare. Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap delar årligen ut stipendium till unga ledare under 25 som visat på ett modigt, omtänksamt och handlingskraftigt ledarskap i sin vardag. Våren blev inte sig lik på Ungt Ledarskap, och nu har stiftelsen tagit fram tips med hjälp av tidigare stipendiater kring hur du leder värdebaserat i tider av kris och förändring.

Harrys tidigare vd om succén: ”Man måste bli extremt bra på att förlora!”

“9 av 10 misslyckas med att nå sina mål. Med rätt verktyg och processledning kommer du nå framgång och därmed inte stanna vid ”ge upp-linjen” i Utvecklingskurvan”

Lär er arbeta med barns och elevers lika rättigheter – med Likarätt

Arbetar du med barn och elever eller är du vårdnadshavare? Nu erbjuder BOiU, Barnombudet i Uppsala län, den grundläggande kostnadsfria utbildningen Likarätt, som kan användas i likarättsarbetet på förskolor och i skolor.

Ny utbildningsportal för ST-läkare ska göra Medinet till nummer ett

Ända sedan 2007 har Medical Networks Scandinavia utvecklat schemaverktyget Medinet. Idag har företaget allt från regioner till enskilda kliniker samt universitet som kunder och har utökat sitt erbjudande med en heltäckande, webbaserad utbildningsportal för främst ST-utbildningar.

Så fick Jonathan snabbt in en fot i den bransch som han alltid drömt om

Trots ett stort intresse för datorer och programmering var det i princip omöjligt för Jonathan Schramm att få ett jobb inom området. För att göra det krävdes betyg, kontakter och erfarenhet – något han fick genom utbildningen Systemutvecklare .NET hos yrkeshögskolan Newton.

Lyckas med distansundervisningen: konkreta tips och metoder!

Den rådande situationen med distansundervisning för elever på landets gymnasieskolor ställer nya krav på motivation, fungerande studiemetoder och uppföljning; en fråga som Jana Söderberg arbetat med under flera års tid inom ramen för Motivationslyftet by Star for Life.