Hornhinneforskning tar avstamp i hälsenan

– Det är inte lätt att se skillnad på hälsena och ögats hornhinna, säger Patrik Danielson. Ändå är han överläkare med ögonsjukdomar som specialitet och professor vid Umeå Universitet.

Carolina Klüft: ”Varje frukt, grönsak och rörelse räknas”

Rapporter visar att stillasittande aktiviteter ökar och bara tre av tio barn når upp till WHO:s rekommendationer för fysisk aktivitet.

Så ger enureslarmet ditt barn torra nätter

Sängvätning, eller nattlig enures som är den medicinska termen, är vanligare än många tror. Var tionde sjuåring kissar regelbundet i sängen och en av hundra femtonåringar är sängvätare. Pojkar drabbas i större utsträckning än flickor och den vanligaste orsaken är en senare mognad av de nervsystem som styr blåsan. De flesta sängvätare upplever sitt problem som genant och de får inte sällan sämre självförtroende och oroar sig för att sova borta. 

Annie drabbades av bröstcancer – tvingades leva på existensminimum

En cancerdiagnos är en tuff kamp för både kropp och själ – men kan dessutom drabba patientens ekonomiska situation. Annie Berggren, 52, tvingades gå ner i arbetstid och levde på existensminimum.

Så vill Hjärnkoll hjälpa seniorer ur ofrivillig ensamhet

På ålderns höst drabbas många av ofrivillig ensamhet, depression eller oro och ångest. Genom Riksförbundet Hjärnkolls samtalsgrupper får äldre människor prata om livets milstolpar och umgås med likasinnade.

Så kom Tuva i form med sin nya PT – som får plats i fickan!

Att komma i form, oavsett vilka mål eller nivå du är på är en utmaning som kräver vägledning och planering. Att ta nästa steg i sin träning är inte enkelt utan en personlig tränare, men nu finns appen som ger dig precis det du behöver.

D-vitamin i sprayform – 97% högre upptagningsförmåga än tabletter och kapslar

Inför kommande vintermånader är det extra viktigt att komplettera sin kost med vitamin D och kroppens reserver bör fyllas på redan nu. Under vinterhalvåret är det svårt för kroppen att tillgodogöra sig vitamin D genom solen då det är lite sol och vi är ordentligt påklädda. A to K har tagit fram en smart och effektiv D-vitaminprodukt som är ett bra komplement till den dagliga kosten.

Världsledande tandimplantat hos svensk klinikkedja

Våra tänder är svåra att ersätta, men med hjälp av modern medicin är det idag både enkelt och prisvärt att ersätta dina tänder. Tandea ligger i framkant och erbjuder idag  tandimplantat i världsklass. 

Träna hårt och håll dig frisk

För många innebär mörkare dagar och sjunkande temperaturer mer tid på gymmet. Till årstiden hör dock även förkylningar vilket kan tvinga dig att pausa träningen. Bikinifitness-proffset Amanda Larsson satsar på guldmedalj i höst och då finns inget utrymme för sjukdomar, så för att hålla sig frisk dricker hon kosttillskottet Immuno Support System varje dag.

Asarina Pharma vill hitta ett botemedel mot menstruell migrän

Tio procent av jordens befolkning lider av migrän – och närmare två tredjedelar av dessa är kvinnor. Samtidigt lider en femtedel av dessa kvinnor av menstruell migrän, en migrän som drabbar kvinnor i samband med menstruationen. Nu påbörjar Asarina Pharma arbetet att ta fram en behandling mot just menstruell migrän – något som ännu inte finns.