Svensk solvärme löser storbolagens energikris

Svenska Absolicons koncentrerande solfångare har över 76% verkningsgrad och kan producera värme och ånga upp till 160 grader. Värdens största livsmedelsbolag samarbetar nu med Absolicon för att minska sina koldioxidutsläpp. Många globala storbolag arbetar med Absolicons solvärmeteknik. Företaget har överenskommelser eller avtal med sju av världens största bolag inom livsmedel och drycker. Hos bryggerijätten Carlsberg […]

Amorteringskrav 2022 – Vad gäller?

Det sker en hel del i den finansiella världen för tillfället. Inflationen stiger, räntorna sticker iväg och sist men inte minst – amorteringskraven har nyligen återinförts efter att ha tagit en paus under pandemin. Här reder Zensum dels ut de frågetecken du kan tänkas ha kring amorteringskraven 2022, samt siar om amorteringskraven efter valet i September.

Skuldkonsolidering och när det kan vara värt att överväga

Skuldkonsolidering innebär att alla dina nuvarande skulder slås ihop till en enda skuld med hjälp av ett samlingslån. Detta kan vara en användbar strategi för att minska dina avgifter och räntor. I vissa fall är det dock inte den bästa lösningen.

3 tips: Så blir det enklare att samäga hus eller stuga

Om du ärvt eller köpt ett hus eller en stuga tillsammans med syskon eller vänner behöver kommunikationen fungera. Det behöver underhåll, saker kan behöva lagas och besök planeras. Här tipsar Erik Wasell, grundare av appen Zammans, om vad som är viktigt att tänka lite extra på för att det ska fungera så bra som möjligt.

Ibland kan sms-lån vara den enda utvägen

När man ansöker om sms-lån brukar de främsta anledningarna vara att man snabbt kan få tillgång till pengarna och att det ofta är lättare att få denna typ av lån beviljade.

Effekten av ekonomisk stress och konsekvenserna för hälsan – är du stressad över din ekonomi?

Ekonomisk stress har, precis som alla andra sorters stress, stora hälsoeffekter och kan påverka en persons liv gällande flera aspekter.

Tjänsten som förenklar din ekonomi

Årets fattigaste månad är förbi och du har kanske som många andra lovat dig själv att se över din ekonomi en gång för alla? Med Alwy kan du enkelt strukturera och visualisera din vardagsekonomi, spara och investera – allt på ett ställe. 

Vill du få extra tid att betala en faktura utan förseningsavgifter? Här är det smarta knepet för att skjuta upp betalningen

Början av året är den fattigaste perioden för de flesta Svenska hushåll. Plånboken känns extra tunn och påminnelser från fakturor som inte är betalda tränger sig illvilligt på. För att slippa stress och kunna pusta ut kan du ta hjälp av den Billender.se som hjälper dig att skjuta upp valfri faktura.

Har du koll på om dina pengar används till djurplågeri?

Det är stor risk att dina sparpengar används till brutal djurhållning och miljöförstöring. Genom din bank.

Med produkter från iXpress gör du gott för både plånbok och miljö

Det råder ingen brist på mobiltelefoner på marknaden, och med ett ständigt nytt utbud kommer du alltid behöva spendera rejält när det är dags att uppgradera. Det vill iXpress ändra på genom att erbjuda begagnade men alltjämt högkvalitativa mobiler – och mycket mer.