Trygghetslarm i mobilen – med Vakta Companion är hjälp bara ett knapptryck bort

Många upplever en känsla av otrygghet när de är på väg hem efter en sen kväll, när de är ute och tränar ensamma eller befinner sig på ett folktomt busstorg. Det kan dessutom upplevas svårt att snabbt kunna kalla på hjälp om något skulle inträffa. Med hjälp av den nylanserade applikationen Companion är det enklare än någonsin att tillkalla väktare – oavsett anledning, tid eller plats.

Smartphone? Här är mobilskalet som kan skydda mot farlig strålning

RP of Sweden har tagit fram moderna mobilskal som reducerar onödig strålning med upp till 99 procent – när du ringer, sms:ar och surfar.

112-appen stoppade branden: ”Kunde gått riktigt illa”

Sedan sin lansering har den kostnadsfria SOS Alarm-appen blivit en stor succé, och har på bara några månader fått över en miljon nedladdningar. För några veckor sedan kom applikationen till stor användning och var anledningen till att en bostadsbrand hann släckas i tid.

Försvarssprayen räddade Sandra från rånaren: “Utan den hade jag kanske inte varit vid liv i dag”

När Sandra en sen söndagskväll besökte sin mammas grav på kyrkogården kände hon hur någon drog åt ett tjockt rep runt hennes hals. “Ge mig allt du har” skrek en mansröst, varpå Sandra tog tag i försvarssprayen och sprayade mannen rakt i ansiktet. 
– Hade jag inte haft sprayen hade min dotter kanske inte haft någon mamma i dag, berättar Sandra.  

SOS Alarms nya app räddade liv direkt

Nu finns 112-appen sedan bara några veckor tillbaka – och har redan varit bidragande till räddandet av en insjuknad kvinna.

Betalar du dina köp med blipp? Här är expertens varning

Det blir allt vanligare att betala med ett blipp – men du riskerar att någon läser av ditt kort och tömmer ditt bankkonto. Här berättar Johan från ScanBlocker hur du kan skydda dig.

Tips: Så försvårar du att din cykel blir stulen

Under sommarhalvåret är det ett nöje för många att kunna cykla runt Sveriges gator. Trots avancerade cykellås stjäls cirka 65 000 cyklar varje år.

Nu är det högsäsong för tjuven – så kan du skydda dig

En tredjedel av alla villainbrott sker under årets tre sista månader. De flesta är medvetna om vikten av att skydda huset med lås och larm, men hur många skyddar sin post?

Därför bör du ha ett kassaskåp hemma

Bankfacken är på väg bort och de flesta förvarar idag sina värdesaker i hemmet i stället. 
Det många dock inte tänker på är att bostadsinbrotten ökar och att försäkringsbolag inte ersätter saker med ett affektionsvärde som exempelvis går förlorade i en brand.

”Mina döttrar räddade livet på mig”

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst när som helst.
Peter Raaschou fick hjärtstopp en kväll när han kom hem från jobbet – men överlevde tack vare att hans tonårsbarn var hemma och att de hade fått lära sig HLR i skolan.