SOS Alarms nya app räddade liv direkt

Att ringa till nödnumret 112 är något som, för de flesta, inte hör till vanligheterna, men när det väl behövs är det av högsta vikt att det sker på korrekt sätt, och att rätt hjälp snabbt kommer till rätt plats. Nu finns 112-appen sedan bara några veckor tillbaka – och den har redan varit bidragande till räddandet av en insjuknad kvinna.

Betalar du dina köp med blipp? Här är expertens varning

Det blir allt vanligare att betala med ett blipp – men du riskerar att någon läser av ditt kort och tömmer ditt bankkonto. Här berättar Johan från ScanBlocker hur du kan skydda dig.

Tips: Så försvårar du att din cykel blir stulen

Under sommarhalvåret är det ett nöje för många att kunna cykla runt Sveriges gator. Trots avancerade cykellås stjäls cirka 65 000 cyklar varje år.

Nu är det högsäsong för tjuven – så kan du skydda dig

En tredjedel av alla villainbrott sker under årets tre sista månader. De flesta är medvetna om vikten av att skydda huset med lås och larm, men hur många skyddar sin post?

Därför bör du ha ett kassaskåp hemma

Bankfacken är på väg bort och de flesta förvarar idag sina värdesaker i hemmet i stället. 
Det många dock inte tänker på är att bostadsinbrotten ökar och att försäkringsbolag inte ersätter saker med ett affektionsvärde som exempelvis går förlorade i en brand.

”Mina döttrar räddade livet på mig”

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst när som helst.
Peter Raaschou fick hjärtstopp en kväll när han kom hem från jobbet – men överlevde tack vare att hans tonårsbarn var hemma och att de hade fått lära sig HLR i skolan.

Så tar du hand om din katt i sommar

De bästa tipsen för att din katt ska få en skadefri sommar

Det första kunden möts av på kontoret – Om ditt passersystem är modernt eller inte

När du besöker en arbetsplats i Stockholm så kommer du att märka om det finns ett modernt passersystem på plats – eller om det inte gör det.

Brandkontoret försäkrar

Vad är värdefullt för dig?

Testa: Hur skulle du drabbas av en kärnvapenexplosion?

Just nu finns närmare 1 800 kärnvapen placerade runt om i världen, redo att avfyras inom loppet av bara några minuter. På bara tio sekunder kan en kärnvapenexplosion döda hundratusentals människor, orsaka global ödeläggelse och radioaktiva föroreningar. Svenska Läkare mot Kärnvapen verkar för att förbjuda och eliminera alla kärnvapen.