Digitalisering sker i realtid – lagen hinner inte ifatt

Sverige är i framkant inom digitalisering, vårt dataanvändande ligger på tredje plats i EU. Men samtidigt är vi extra sårbara. Vår offentlighetsprincip leder till att information om oss blottas på nätet och är fritt fram för andra att ta del av. Om någon vill veta mer om dig är det idag väldigt enkelt, till exempel […]

Så hjälper Frälsningsarmén människor utsatta för human-trafficking

Människohandel är ett ständigt aktuellt ämne, och enligt statistik identifieras fler och fler men det blir inte i Sverige varje år. Brotten ter sig på flera olika vis; från sexuella ändamål till organhandel, tvångsarbete och tvång till att begå kriminella handlingar. Med förebyggande arbete och specifika insatser ämnar Frälsningsarmén för att hjälpa de drabbade – varje dag.

– Därför finns vi på Safe Haven, en av flera verksamheter inom Frälsningsarmen där vi jobbar för att kunna hjälpa de utsatta, förklarar Lovisa Landälv, verksamhetssamordnare.

Nu är det enklare och smidigare än någonsin att förvara hemmets prylar

Att låta förvara till exempel sina möbler och kläder i förråd under stora delar av året är nödvändigt för de allra flesta. Samtidigt ökar mängden nyproduktioner runtom i landet – och antalet kvadratmeter i förrådsyta minskar drastiskt som följd. En lösning på det är Lagerkungen – med automatiserade förråd tillgängliga dygnet runt, året om.

Så kan du skydda ditt hem – med Arlos nya, smarta kamera

Att skydda sitt hem med hjälp av kameror på utsidan är inget nytt. Desto färre känner dock till möjligheterna liksom fördelarna med att göra detsamma på insidan. Med hjälp av nya Arlo Essential Indoor Camera ökar du säkerheten ytterligare – och inte enbart kring inbrott.

Så säkrar du dina värdesaker – på ett snyggt sätt

När vi lämnar våra hem och låser ytterdörren låter många sina dyrbara prylar ligga framme. Smycken, pass, nycklar och pengar ligger sällan på svåråtkomliga ställen. Med säkerhetsskåp från Scandinavian Safe blir förvaringen trygg – och riktigt snygg.

Trygghetslarm i mobilen – med Vakta Companion är hjälp bara ett knapptryck bort

Många upplever en känsla av otrygghet när de är på väg hem efter en sen kväll, när de är ute och tränar ensamma eller befinner sig på ett folktomt busstorg. Det kan dessutom upplevas svårt att snabbt kunna kalla på hjälp om något skulle inträffa. Med hjälp av den nylanserade applikationen Companion är det enklare än någonsin att tillkalla väktare – oavsett anledning, tid eller plats.

Smartphone? Här är mobilskalet som kan skydda mot farlig strålning

RP of Sweden har tagit fram moderna mobilskal som reducerar onödig strålning med upp till 99 procent – när du ringer, sms:ar och surfar.

112-appen stoppade branden: ”Kunde gått riktigt illa”

Sedan sin lansering har den kostnadsfria SOS Alarm-appen blivit en stor succé, och har på bara några månader fått över en miljon nedladdningar. För några veckor sedan kom applikationen till stor användning och var anledningen till att en bostadsbrand hann släckas i tid.

Försvarssprayen räddade Sandra från rånaren: “Utan den hade jag kanske inte varit vid liv i dag”

När Sandra en sen söndagskväll besökte sin mammas grav på kyrkogården kände hon hur någon drog åt ett tjockt rep runt hennes hals. “Ge mig allt du har” skrek en mansröst, varpå Sandra tog tag i försvarssprayen och sprayade mannen rakt i ansiktet. 
– Hade jag inte haft sprayen hade min dotter kanske inte haft någon mamma i dag, berättar Sandra.  

SOS Alarms nya app räddade liv direkt

Nu finns 112-appen sedan bara några veckor tillbaka – och har redan varit bidragande till räddandet av en insjuknad kvinna.