Skyddad: Så kan Kalle Anka fungera som stöd för ditt barns läsförmåga

Det finns inget utdrag eftersom det här är ett skyddat inlägg.

Personligheterna i Kalle Anka & C:o

Musse Pigg, Kajsa Anka, Svarte-Petter och Farmor Anka … listan över seriefigurer som dykt upp i Ankeborg genom åren kan göras lång. Alla våra vänner är helt unika och betydelsefulla beståndsdelar i Ankeborg. Det rika persongalleriet i tidningen har dessutom visat sig vara en stark anledning till att läsarna väljer att prenumerera på Kalle Anka & C:o.

Här är padelproffsets nya racket: ”Aldrig spelat med ett bättre”

Få saker har ökat lika snabbt i popularitet som sporten padel, och det finns inte heller några indikationer på att trenden kommer avta. Samtidigt som nya spelare och padelhallar tar form gör även racketarna det – och ihop med proffsspelaren Baharak Soleymani har Vidar of Båstad nu tagit fram ett rack som förväntas ta padelvärlden med storm.

– Det låter som en klyscha, men jag har aldrig tidigare spelat med en bättre racket än detta, berättar hon.

Kom ifrån den hektiska vardagen – besök historiska Vår Gård

Söker du en avkopplande retreat i väg från surret i city? Längst ut i Saltsjöbaden ligger Vår Gård vackert belägen i kulturhistoriska byggnader omgivna av hav och natur. Här finns en lång historia som tar sin början på 1800-talet. Från populär badort för Kung Oscar II till starten av Kooperativa förbundets utbildningsverksamhet 1924, kan idag både företag och privatgäster njuta av den inspirerande och avkopplande miljön.

Här är vinterns absolut roligaste aktivitet – beläget ute på vackra Djurgården

Fysisk aktivitet är sällan så viktigt som under vinterhalvåret, en tid där vi annars ofta tenderar att stanna inomhus. Men att hitta på något som uppskattas av alla åldrar har varit en rejäl utmaning – fram till nu. Ute på Djurgården precis utanför centrala Stockholm har Scandinavian Ice Adventure, ett event framtaget av HockeyPractice, slagit upp sina isiga portar till Nordens första äventyrspark på is.

– Vår vision är att skapa en upplevelse för alla. För dig som är hockeyproffs, för dig som aldrig stått på ett par skridskor innan och för dig som är mitt emellan, säger Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Få en vinterupplevelse med mer än ”bara” skidor

Vintern är här och att fara ut i backen eller glida fram i längdspår är en efterlängtad aktivitet för många. Järvsö är ett populärt alternativ med sina skidanläggningar och vackra natur. Men vill du ha mer än ”bara” skidåkning och njuta av andra vinteraktiviteter är det nyöppnade Camp Järvsö du ska besöka – här står hälsa, träning och balans i fokus.

JURA – 90 år av utveckling, innovationer och utsökt kaffeDet som började för 90 år sedan som ett enmansföretag har vuxit till att bli ett internationellt företag som verkar i cirka 50 länder världen över. Medan JURA ursprungligen tillverkade ett brett utbud av hushållsapparater endast för den schweiziska marknaden, har de sedan mitten av 1990-talet uteslutande fokuserat på helauomatiska kaffemaskiner och idag betraktas de som en innovationsledare inom denna sektor världen över. Idag står JURA för det perfekta kaffet gjort av färska bönor med en knapptryckning, ”nymalet, inte kapslat”.

KONSERTHUSTURNÈ MED JON HENRIK FJÄLLGREN

I konserthus runt om i Sverige, Norge och Finland bjuds publiken på en mäktig och trollbindande konsert med starkt budskap på Jon Henriks unika sätt. Det blir en musikalisk resa som är en hyllning till jorden och naturen vi lever i. Den traditionella jojken blandas med musik ifrån artister såsom Leonard Cohen, Eva Cassidy, John Lennon med flera.

Ta med familjen på ett äventyrligt Spöklov i Borås!

Om du vill ta med familjen på en aktivitetsfylld semester med massor av mysiga och rysliga upplevelser både för små och stora barn är Borås staden att åka till. Här kan ni bland annat besöka Sveriges första hemsökta museum, testa mörkerklättring i äventyrsparken eller gå på Borås Djurpark och upptäck en förtrollad värld med pumpor, värmande eldar och mystiska varelser.

Resedagbok: Så är det att semestra i svårslagna Maldiverna

Om du vill njuta av vita bländande stränder och turkost vatten är Maldiverna högst svårslaget. Ett resmål som bjuder på allt det där unika och fantastiska samt det som många drömmar om att uppleva någon gång i livet.