Nu öppnar Bastard Burger på Norrlandsgatan: ”Bäst i Sverige”

Sedan sin start i Luleå 2016 har Bastard Burgers snabbt hunnit bli en storfavorit hos hamburgerälskare runtom landet. Med flera restauranger i Stockholm breddar de sig nu ytterligare – med Norrlandsgatan som nästa adress. Precis innan öppning besökte matfanatikerna Victor, 24, och Linnéa, 28, den nya adressen för att testa och se om Bastard Burgers lever upp till sin paroll “Sveriges bästa hamburgare”.

Dipp med ost och öl: Så här sätter du guldkant på sommarens grillkvällar

För att sätta pricken över grillkvällens ”i” ska du bjuda på en ostdipp med öl – så här gör du

Här är matknepet som kan förgylla måltiden

Vill du få till det lilla extra till din måltid? Låt bli att köra på det sedvanliga spåret med endast salt, peppar och tomatsås. Med hjälp av den kryddiga paprikaröran från Balkan, Ajvar, kan du förgylla många måltider. Plivit Trade har storsäljaren Podravka Ajvar som blivit en stor favorit runtom landet, där undersökningar visar att mer än var tredje burk Ajvar i Sverige kommer från Plivit Trade.

Hamburgertestarna om nya Bastard Burgers – så här gott är det

Det är inte många som missat den stora ökningen av hamburgerrestauranger runtom hela Sverige. Olika varianter av den ständigt populära maträtten dyker upp ofta upp i olika former, med allt från tryffel- till veganburgare. Snart slår Bastard Burgers upp sin första restaurang i Göteborg – och förväntas bli rejält populära.

Här är allt du vill veta om ärt-baserad dryck: “Otroligt god, miljövänlig och näringsrik”

Vill du konsumera mer hållbart utan att tumma på goda smaker? Sproud skapar veganska produkter som är så nära mjölk du kan komma, fast baserade på ärtprotein; en näringsrik råvara som lämnar ett förhållandevis litet miljöavtryck – och får dina smaklökar att sukta efter mer.

Här är nya drycken som både smakar och gör gott

I en tid som florerar av nyårslöften och livsstilsförändringar kan det vara svårt att hitta en balans mellan att vara hälsosam, unna sig – och dessutom göra miljömedvetna konsumtionsval. Med det veganska varumärket Sprouds nya chokladdryck blir den ekvationen enkel att lösa – den är både god, klimatsmart och har låg sockerhalt.

Helstekt kalkon – enklare att laga än du tror

Få saker är så betingat med jul som just mat. Studier visar på att vi under julen äter tusentals ton julskinka. Många kan samtidigt uppleva att det sällan bjuds på nyheter när det vankas mat, men goda alternativ finns i form av utsökta kalkonrecept från Ingelsta Kalkon.

Sista chansen – nu finns bara ett fåtal flaskor Gin & Tonic-glögg kvar

2018 sålde julsuccén Gin & Tonic-glögg slut på rekordtid. I år är den tillbaka – och enligt Anton Askenström, medgrundare av Swedish Tonic, är intresset fortfarande skyhögt.

Se recepten: Blir det groddar till frukost, lunch eller middag?

I stundande och mörka vintertider har vi svenskar ett större behov av olika proteiner och vitaminer. Genom att applicera Munkagroddens egenproducerade groddar i dess olika former kan du enkelt och gott få i dig välbehövliga ämnen. Som kronan på verket passar det utmärkt till både morgonsmoothien, lunchsalladen och middagsbiffen.

Här kan du varva ner i Täby

Fler är i dag medvetna om sitt val av mat och restaurang och letar efter grönare alternativ. Det kan vara dyrt att hitta rätt, men på Sallad and Smoothies i Täby ska priserna pressas ner ordentligt i december.