Hamburgertestarna om nya Bastard Burgers – så här gott är det

Det är inte många som missat den stora ökningen av hamburgerrestauranger runtom hela Sverige. Olika varianter av den ständigt populära maträtten dyker upp ofta upp i olika former, med allt från tryffel- till veganburgare. Snart slår Bastard Burgers upp sin första restaurang i Göteborg – och förväntas bli rejält populära.

Här är allt du vill veta om ärt-baserad dryck: “Otroligt god, miljövänlig och näringsrik”

Vill du konsumera mer hållbart utan att tumma på goda smaker? Sproud skapar veganska produkter som är så nära mjölk du kan komma, fast baserade på ärtprotein; en näringsrik råvara som lämnar ett förhållandevis litet miljöavtryck – och får dina smaklökar att sukta efter mer.

Här är nya drycken som både smakar och gör gott

I en tid som florerar av nyårslöften och livsstilsförändringar kan det vara svårt att hitta en balans mellan att vara hälsosam, unna sig – och dessutom göra miljömedvetna konsumtionsval. Med det veganska varumärket Sprouds nya chokladdryck blir den ekvationen enkel att lösa – den är både god, klimatsmart och har låg sockerhalt.

Helstekt kalkon – enklare att laga än du tror

Få saker är så betingat med jul som just mat. Studier visar på att vi under julen äter tusentals ton julskinka. Många kan samtidigt uppleva att det sällan bjuds på nyheter när det vankas mat, men goda alternativ finns i form av utsökta kalkonrecept från Ingelsta Kalkon.

Sista chansen – nu finns bara ett fåtal flaskor Gin & Tonic-glögg kvar

2018 sålde julsuccén Gin & Tonic-glögg slut på rekordtid. I år är den tillbaka – och enligt Anton Askenström, medgrundare av Swedish Tonic, är intresset fortfarande skyhögt.

Se recepten: Blir det groddar till frukost, lunch eller middag?

I stundande och mörka vintertider har vi svenskar ett större behov av olika proteiner och vitaminer. Genom att applicera Munkagroddens egenproducerade groddar i dess olika former kan du enkelt och gott få i dig välbehövliga ämnen. Som kronan på verket passar det utmärkt till både morgonsmoothien, lunchsalladen och middagsbiffen.

Här kan du varva ner i Täby

Fler är i dag medvetna om sitt val av mat och restaurang och letar efter grönare alternativ. Det kan vara dyrt att hitta rätt, men på Sallad and Smoothies i Täby ska priserna pressas ner ordentligt i december.

Så vill GLACIAL rädda världens hav från plast

Vad händer när tre miljömedvetna entreprenörer från mode- och dryckesbranschen går ihop? En förändring i rätt riktning. Jonas Furusten och Pär Philipson, två av grundarna till GLACIAL har en sak gemensamt: viljan att rädda världens hav från den enorma mängd plast som slängs i dag. 

Hotell Havsbaden i Grisslehamn – en oas för kropp och själ

Ett stenkast från Stockholms storstadspuls, beläget precis vid havet hittar du Hotell Havsbaden i Grisslehamn, konferens- och spahotellet som i över 100 år har erbjudit sina gäster en upplevelse utöver det vanliga.

Här är den goda och veganska chokladen

Idag väljer allt fler att äta vegetariskt och ser över sitt klimatavtryck. Vissa aspekter är enklare än andra, och att unna sig en choklad ska inte behöva leda till klimatångest. Därför blir Green Stars produkter en lysande lösning, då man erbjuder goda alternativ för den medvetna konsumenten.