Solvärme ger energisäkerhet till Europa när gaspriserna stiger

Europa är beroende av import av olja, gas och kol och energipriserna påverkas snabbt om tillgången stryps. De rekordhöga gaspriserna i Europa har även påverkat de svenska elpriserna. Nu förutser International Energy Agency att det även på medellång sikt kommer vara brist på naturgas i världen. Det innebär förändrade prioriteringar för svenska solvärmebolaget Absolicon med ett ökat fokus på Europa.

Höga framtida gaspriser gör att Absolicon ökar fokus på Europa

Vill du arbeta med att göra Sverige mer hållbart? Gör som Emelie, studera till energiingenjör!

Om du intresserar dig för miljö, teknik och energi är Nackademins energiingenjörsutbildning på distans perfekt för dig. Emelie Ahremark började läsa utbildningen 2019 och efter examen 2021 fick hon jobb på sin praktikplats där hon nu har en tillsvidareanställning. Läs om hennes resa här!

Med det naturliga helandet i fokus

På Örtoteket värnar man den naturliga hälsan. Med ett stort urval av örtmedicin, kosttillskott och olika eteriska oljor ligger människans naturliga helande i fokus. – Naturen har så mycket kraft och jag är säker på att fler kommer att upptäcka naturmedicinen igen. Det är aldrig för sent att göra något åt sin hälsa, säger Kicki Pettersson, grundare av Örtoteket.

Efterfrågan på solvärme inom industrin ökar – då höjer Absolicon tempot ytterligare

– Vi behöver höja tempot ytterligare, det här är inte tiden att vänta när man har en av lösningarna på världens energiproblem, säger vd Joakim Byström.

Så här skapar du en köksträdgård i krukor

Vill du piffa upp fönsterbrädan med egenodlade grönsaker och örter?
Så här gör du för att skapa en miniträdgård i ditt kök.

Så enkelt kan du förebygga stopp i ditt avlopp

Att det blir stopp i toalett och avlopp är inte allt för ovanligt. Fettbeläggningar kan byggas upp i diskhon över tid och i toaletten spolas föremål som inte bör spolas ner. Att använda kemikaliska propplösare kan då kännas lockande – men bör undvikas helt av både miljö-och hälsoskäl. Du kan förebygga stopp i avloppet genom att använda biologiska avloppsrensare, som Gripen avloppsrens.
– Biologiskt nedbrytbara avloppsrensare fräter inte sönder rören, skadar inte miljön och är inte direkt hälsofarliga om man kommer i kontakt med dem, berättar Ulf Åkerström, chef inom produktutveckling på Hardford AB.

Så fixar du en schysst skördefest – tillsammans med Svenskt Sigill

Hösten är här, förgyll den med svenska råvaror. Säsongen brukar innebära stora skördefester, men så blev det tyvärr inte i år. Nu kan du istället tillsammans med Svenskt Sigill anordna din egna lilla skördefest på hemmaplan – som dessutom bidrar till en hållbarare framtid.

Här är nya metoden som möjliggör kostnadseffektiv och miljövänlig jordsanering

Att sanera marker från tungmetaller har hittills inneburit kostsam och miljömässigt ohållbar jordersättning. Nu erbjuder Zeo-Concept ECE AB ett helt nytt koncept som gynnar både plånbok och miljö; den naturliga mineralen Zeolit renar, läker och skapar omgivningar i världsklass.

Så kan du få ett smartare elpris

För dig som privatperson är det inte rimligt att veta hur och när du ska köpa el, därför erbjuder Boo Energi i Nacka vad de kallar för Boo-portföljen som gör jobbet åt dig.

Nyhet: Här är världens första app för att panta förpackningar

I en tid av ökad miljömedvetenhet vill allt fler göra bättre val. Nya kostnadsfria appen Panta På gör den ambitionen både lönsam och lättare att förverkliga. Nu kan du förutom burkar och flaskor panta både plastpåsar och plastförpackningar – och få pengarna direkt in på ditt bankkonto.