Så enkelt kan du förebygga stopp i ditt avlopp

Att det blir stopp i toalett och avlopp är inte allt för ovanligt. Fettbeläggningar kan byggas upp i diskhon över tid och i toaletten spolas föremål som inte bör spolas ner. Att använda kemikaliska propplösare kan då kännas lockande – men bör undvikas helt av både miljö-och hälsoskäl. Du kan förebygga stopp i avloppet genom att använda biologiska avloppsrensare, som Gripen avloppsrens.
– Biologiskt nedbrytbara avloppsrensare fräter inte sönder rören, skadar inte miljön och är inte direkt hälsofarliga om man kommer i kontakt med dem, berättar Ulf Åkerström, chef inom produktutveckling på Hardford AB.

Så kan din idrottsförening tjäna pengar genom miljönytta

Nedskräpning är en riktig miljöbov som pågår hela tiden; ingen har väl undgått mängden plast som förstör världens hav? Nu har Städa Sverige ett samarbete med ICA som sammanflätar idrott och miljönytta. Städa, rädda miljön och få en slant till lagkassan – är ni redo? Klara, färdiga, städa!

Nu är det enklare än någonsin att vara klimatsmart

Vi blir allt mer måna om att vara klimatsmarta och använda oss av tjänster som gör gott för miljön. Att hitta el som är bra inom just detta område kan verka enkelt med hjälp av flertalet miljömärkningar – men riktigt så lätt är det inte, menar Bo Anders Antonsson, vd på Falkenberg Energi.

Här hittar du världens mest miljövänliga fordon – med upp till 30 procent rabatt

Vill du komma igång med motionen samtidigt som du värnar om miljön? Då är det dags att skaffa sig en cykel. Att cykla är både bra för den fysiska och mentala hälsan och lämnar inga föroreningar efter sig. Söders Cykelbutik har därför sedan 1945 med sin passion och expertis hjälpt kunder att hitta rätt i cykeldjungeln. 


Så gör Städpulsen miljöförbättringar i städbranschen


I snitt lägger svenskar ner 14 timmar per vecka på hushållsarbete. 
Genom att få hjälp med städningen kan du få mer tid till familj och vänner – men det är viktigt att välja en firma som tänker på mer än bara ett skinande rent hem.
– Vi vill vara miljöhjältarna som underlättar din vardag, säger Kimmo Vihtari, vd på Städpulsen.

Vill du bli trädgårdsmästare, florist eller veterinär? Här är skolan för dig!

På Himmelstalunds utbildningscentrum får du en attraktiv yrkesexamen som gör dig jobbredo direkt efter gymnasiet – och behörighet till många av Sveriges universitet och högskolor.

Få en hållbar sommar med en norrländsk miljöpool

Norrländska Miami Pool erbjuder marknadens första miljöpool.

Här är skogsmaskinerna som tillvaratar skogsbrukets miljöeffekter

“Få vet att det moderna skogsbruket bidrar till lösningen på våra klimat- och miljöproblem och alla nya smarta funktioner på våra maskiner bidrar också till en minskad miljöpåverkan”

Miljöfabriken 2000 AB – företaget som befinner sig mitt i kretsloppet

Miljöfabriken 2000 är en miljövänlig grus- och återvinningsterminal för både företag och privatpersoner.

Tillgång till rent vatten ger stärkt hälsa – och bättre ekonomi

Tillgång till rent vatten är en förutsättning för bra hälsa hos ett lands befolkning – och i förlängningen ett större välstånd.