Personligheterna i Kalle Anka & C:o

Musse Pigg, Kajsa Anka, Svarte-Petter och Farmor Anka … listan över seriefigurer som dykt upp i Ankeborg genom åren kan göras lång. Alla våra vänner är helt unika och betydelsefulla beståndsdelar i Ankeborg. Det rika persongalleriet i tidningen har dessutom visat sig vara en stark anledning till att läsarna väljer att prenumerera på Kalle Anka & C:o.

Här får barnen köra lådbil – över ”Ölandsbron”

Vill barnen köra polisbil, långradare, buss eller lastbil i sommar?


Appen som underlättar varannan vecka-livet – för både barn och vuxna

En skilsmässa är jobbig för de flesta oavsett orsak till uppbrottet, särskilt när det finns barn med i bilden. För att göra separationen enklare för er föräldrar och tryggare för barnen finns smarta appen Varannan Vecka som bygger på svensk forskning om barns bästa vid separationer. Appen underlättar vardagslogistiken och ger extra stöd i tuffa situationer.

En professionell begravningsbyrå i hela landet

Visst är det inte skoj att prata om vad som händer om en närstående går bort, men det kan varje fall vara bra att ha koll på vad man kan behöva tänka på eller vilka begravningsbyråer som finns i ens närhet.

“Kalifornien-känsla” lockar besökare från hela Europa till Strandbyn på Destination Råbocka

På den soliga Skånska västkusten med sandstränder, skog och hav som närmaste granne, ligger den anrika stugbyn i Havsbaden, Ängelholm – perfekt för den som vill upptäcka Sveriges alldeles egna Riviera i all sin prakt. Till Råbocka har både svenska och utländska semesterfirare vallfärdat sedan 1932. Till stor del tack vare dess vackra omgivningar, som för tankarna till stränderna som återfinns på sydligare breddgrader.

– Vi har ofta fått höra att när man kommer hit glömmer man bort att man är i Sverige, säger Magnus Carlén, Operations Manager på Destination Råbocka.

Här är vinterns absolut roligaste aktivitet – beläget ute på vackra Djurgården

Fysisk aktivitet är sällan så viktigt som under vinterhalvåret, en tid där vi annars ofta tenderar att stanna inomhus. Men att hitta på något som uppskattas av alla åldrar har varit en rejäl utmaning – fram till nu. Ute på Djurgården precis utanför centrala Stockholm har Scandinavian Ice Adventure, ett event framtaget av HockeyPractice, slagit upp sina isiga portar till Nordens första äventyrspark på is.

– Vår vision är att skapa en upplevelse för alla. För dig som är hockeyproffs, för dig som aldrig stått på ett par skridskor innan och för dig som är mitt emellan, säger Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Sugen på värme och en upplevelsefylld resa? Åk på träningsresa till Portugal!

Vill du åka på en aktiv och rolig semester, komma igång med träningen eller utveckla din träningsteknik i fantastisk medelhavsmiljö? Då är det Springtime du ska spana in!

Ta med familjen på ett äventyrligt Spöklov i Borås!

Om du vill ta med familjen på en aktivitetsfylld semester med massor av mysiga och rysliga upplevelser både för små och stora barn är Borås staden att åka till. Här kan ni bland annat besöka Sveriges första hemsökta museum, testa mörkerklättring i äventyrsparken eller gå på Borås Djurpark och upptäck en förtrollad värld med pumpor, värmande eldar och mystiska varelser.

Relationsexpertens värdefulla tips: Så kan ni reparera ert förhållande

Så gott som alla parrelationer innebär utmaningar och tuffare perioder, och vissa mer än andra. Det senaste årets pandemi har dessutom påverkat många individer psykiskt – med negativa effekter på relationen som följd. Nu finns tjänsten Remainly.se, framtagen av psykologen och parterapeuten Andreas L. Narum hjälper par att lösa utmaningar samt få tillbaka gnistan i förhållandet.

Gävles festliga tillskott: Travrestaurangen blir ny eventarena

På Gävle Live går underhållning och god mat hand i hand. En helt ny underhållningsarena där vänner, familj och företag kan samlas och ha det trevligt. Här finns möjlighet till en vällagad middag tillsammans med event som håller både hög nivå och ligger i tiden. Ett riktigt festligt häng oavsett sällskap som bjuder på stämning för all sinnen helt enkelt.