Så ska pensionärer och barn fira en god jul med Frälsningsarmén

Tyvärr innebär inte julen glädje för alla, då många inte har råd med julens festligheter eller ens tak över huvudet. Frälsningsarmén har identifierat de grupper som är i behov av en god jul och kommit med en lösning.

Julklappstips: Gör Stockholms skärgård vackrare – som Skärgårdsvän

Genom att bli Skärgårdsvän stödjer du Skärgårdsstiftelsens arbete bakom kulisserna och är med och värnar om Stockholms fina skärgård.

Personlig assistans i kärva tider

Personlig assistans är en relativt ny bransch som har existerat i 25 år. Det är mycket som har hänt under dessa år när det gäller rätten till personlig assistans, och ekonomiska förutsättningarna som krävs för att bedriva den.

Winter is coming – spara pengar genom att se över ditt elavtal

Under den kallare och mörkare delen av året ökar elförbrukningen kraftigt, och samtidigt går elpriserna ofta upp. Dessa två faktorer sätter spår på din elräkning.

Men det går att spara pengar – genom att se över elavtalet och energieffektivisera hemma.

Fira advent i Årets Stadskärna – Östersund

För den som längtar efter mysiga juletider är det snart dags. När den klassiska musiken, färgglada belysningen och varma dryckerna äntligen är framme, känner många av julstämningen i advent. En stad som utmärker sig är Östersund, där Jamtli julmarknad gjort sig känd som en av Europas mysigaste julmarknader – bara en av många upplevelser veckorna innan jul i Östersund.

Klimatsmart skidsemester i Österrike

I vinter väljer många att unna sig en skidsemester, men för att komma åt de bästa backarna måste man oftast åka långt. Till Österrike kan du inte bara åka med tåg, du har en hel rad med orter att välja mellan som erbjuder skidåkning och turistande för alla.

Vad är ett NIPT-test?

“Allt som behövs är ett blodprov som oftast tas i armvecket. Det kan man göra redan i vecka 10+0”

Så ger enureslarmet ditt barn torra nätter

Sängvätning, eller nattlig enures som är den medicinska termen, är vanligare än många tror. Var tionde sjuåring kissar regelbundet i sängen och en av hundra femtonåringar är sängvätare. Pojkar drabbas i större utsträckning än flickor och den vanligaste orsaken är en senare mognad av de nervsystem som styr blåsan. De flesta sängvätare upplever sitt problem som genant och de får inte sällan sämre självförtroende och oroar sig för att sova borta. 

Snart dags för den 44:e upplagan av Gothenburg Horse Show

Sedan begynnelsen 1977 har nästintill tre miljoner människor besökt ridsportarrangemanget Gothenburg Horse Show på plats i Scandinavium. 19-23 februari 2020 anordnas evenemanget för 44:e året i rad – och förväntas bli minst lika populärt som tidigare år.

Nu kommer musikalsuccén till Säffle: ”Slutsåld på en vecka”

För den som inte vill åka till storstäderna för att njuta av fantastisk opera, gör SäffleOperan nu sin största satsning någonsin när man sätter upp CHESS på sin teater i Värmland.