Så här kan du bli av med dina åderbråck – utan operation

Slipp narkos, sjukskrivning eller infektioner – nu kan du bli av med åderbråck på ett enkelt sätt.
Åderbråck är ett vanligt problem bland svenskar och en av de som drabbades var Anne-Marie Norrman.
– Jag provade behandlingen hos Dr. Brigitte Galland Perhard och nu har jag två ben som känns likadant, förr kändes ett som en timmerstock, säger hon.

Smärta, trötthet samt en tung och lite svullen känsla i ben och fötter är alla vanliga symptom för åderbråck. De blå, ringlande och svullna venerna som kallas åderbråck är vanliga och kan bero på ärftlighet eller ålder, men är möjliga och enkla att behandla.

Dr. Brigitte Galland Perhard tar bort åderbråck med hjälp av ultraljud och skuminjektion – en metod som gör att man slipper öppna benet med kniv.
– Genom att använda ultraljud kan man enkelt titta in på djupet och hitta de dåliga venerna. Jag tycker inte bara att man ska sträva efter att behandla åderbråcket som syns utan även de på djupet, säger hon.
Vill du veta mer om åderbråck? Här är vanliga frågor och svar

Anne-Marie Norrman är 75 år och bor i Stockholm tillsammans med sin familj. Det var mer än 20 år sedan hon fick sitt första åderbråck, något hon behandlade med en operation – men snart var problemen tillbaka.
– Jag bryr mig inte så mycket om åderbråck rent utseendemässigt, men att de värkte och gav en konstig, tung känsla i benen gjorde att jag bestämde mig för att göra något åt dem igen.

Åderbråck upp till ljumsken
Anne-Marie hörde talas om Dr. Brigitte Galland Perhards unika metod och ringde och bokade en tid. Hon fick komma på en konsultation och genom ultraljudet såg Brigitte att Anne-Maries åderbråck sträckte sig hela vägen upp till ljumsken. Det hade inte den förra läkaren upptäckt.

När Anne-Marie kom tillbaka för att genomgå behandlingen fick hon en skuminjektion. Det innebär att ett skum injiceras i de skadade venerna och gör så att kärlväggarna klistras ihop och förtvinar. 
– Behandlingen gjorde inte ont alls, det enda som kändes var nålsticken från sprutan och allt var över på bara en halvtimme.

Hade fått tillbaka kraften i benet
När hon var klar tog Anne-Marie en promenad och berättar att benet som tidigare gjort ont kändes lättare och lättare ju längre hon gick. När hon skulle hoppa av bussen på väg hem gjorde hon en ny upptäckt.
– Förr tänkte jag alltid på att sätta ner mitt friska ben först, men nu tänkte jag att jag skulle prova med det andra. Och jag hade fått tillbaka min kraft! Det kändes som att jag skulle kunna bli en balettdansös!

Metoden med ultraljud och skuminjektion är fortfarande relativt okänd, något som Dr Brigitte Galland Perhard menar beror på att det vanligtvis är kirurger som behandlar åderbråck.
– De väljer ofta att behandla med exempelvis laser. För att kunna utföra behandlingen med ultraljud och skuminjektion krävs det att läkaren kan läsa av ultraljudet och se skillnad på normala vener, eventuella blodproppar och åderbråck, säger hon.

Kan gå som vanligt efteråt
När du väljer att behandla dina åderbråck med skuminjektion slipper du narkos, infektioner och blod.
– Du riskerar inte att skada något annat inuti din kropp eftersom att en ultraljudsundersökning görs innan behandlingen. Du behöver inte heller sjukskriva dig från jobbet eftersom att du kan gå som vanligt efteråt – fördelarna med operationen är många.
Läs mer om operationen och Dr Brigitte Galland

Presenteras av

aderbrack-logo-kopia

Läkarhuset Hötorgscity
Sveavägen 13, plan 3
111 57, Stockholm
Telefon: 08-55 80 80 00

aderbrack-logo-kopia
ÅDERBRÅCK.NU

Åderbråck är blodådror (vener) som utvidgats onormalt, vilket gör att blodet inte cirkulerar som det ska. Arv, hormoner och graviditet kan vara orsak till åderbråck, en annan orsak kan vara förslitningar på grund av ålder.

Läs mer på www.aderbrack.nu

 

aderbrack_liten