SM, EM och VM – i bubblor

Italienska viner får inte kallas champagne eftersom de inte kommer från Frankrike, men vinproducenten Cantine Ferrari 
behöver inte den snålskjutsen. 

År 1902 lät sig den italienske vinmakaren Giulio Ferrari inspireras av champagne och bestämde sig för att skapa ett mousserande vin som skulle överträffa det bästa som det franska champagnedistriktet hade att erbjuda. Det fullständiga prisregn som fallit över familjen Lunellis Cantine Ferrari och deras viner visar med all önskvärd tydlighet att han hade rätt.

När tidningen Allt om Vin utsåg Årets Vinare vann Ferrari Brut guld i klassen Mousserande viner. Europa-titeln tog man när en amerikansk vintidning utsåg Cantine Ferrari till European Winery of the Year. Och VM-titeln Sparkling Wine Producer of the Year erövrades vid The Champagne and Sparkling Wine World Championships i London. Men det stannar inte där. Familjen Lunelli hade anledning att låta korkarna smälla ännu en gång när de hyllades som Wine Family of the Year vid tyska Meininger Awards-galan i Düsseldorf i våras.

Ferrari Brut är gjort till 100 procent av druvan Chardonnay. Vinifieringen sker enligt samma metod som när man gör Champagne och vinet vilar hela tre år i flaska på sin jästfällning innan det släpps till försäljning. Doften är intensiv med inslag av mogna gula äpplen, vilda vita blommor och en delikat jästton. Vinet är friskt och fruktigt med fin mousse och inslag av citrus och rostat bröd.

Ferrari Brut Art.nr 7721 Ferrari Brut NV, 750 ml, 155 kronor, Alkhalt 12,5%

Vill du veta mer om Ferrari Brut? Klicka här   
Importör: vinunic.se

Presenteras av

club-logos_ihop

Club VinUnic- tar ditt vinintresse till en ny nivå!
VinUnic är en av Sveriges största vinimportörer med producenter från hela världen. Vinklubben vänder sig till dig med intresse för vin och mat. Både erfarna och oerfarna dryckeskännare är välkomna och medlemskapet är utan kostnad.

För att bli medlem måste du ha fyllt 25 år. Sidan du kommer till innehåller information om alkoholhaltiga drycker. Läs mer och bli medlem här

storre_alkovarning