Aqua Dental fortsätter att erbjuda akut tandvård

Aqua Dental, en av Sveriges ledande tandvårdskedjor, bekräftar att de sedan länge erbjuder akut tandvård utan extra kostnad, vilket gör det möjligt för patienter att få hjälp med akuta tandbesvär till samma pris oavsett om de besöker kliniken på en vardag eller en helg.

Ingen helgtaxa

Genom att avskaffa den traditionella helgtaxan, som ofta kan innebära ett prispåslag på upp till 50% hos andra kliniker, har Aqua Dental blivit en förebild inom tandvårdssektorn. De vill att deras patienter ska kunna söka vård när de behöver det, utan att behöva oroa sig för att det är extra dyrt på exempelvis helger. 

– Akuta tandbesvär kan vara oerhört påfrestande och vi strävar efter att erbjuda en trygg och tillgänglig tandvård, säger Niklas Virta, VD på Aqua Dental.


Generösa öppettider

Aqua Dental erbjuder akuttider varje dag, med öppettider som sträcker sig över både kvällar och helger. Detta gör det möjligt för patienter att få hjälp snabbt, utan långa väntetider. 


Hur ett akutbesök går till

Vid ett akutbesök på Aqua Dental kommer tandläkaren att fokusera på det specifika problemet som patienten söker hjälp för. En delundersökning genomförs för att ställa en korrekt diagnos, och tandläkaren kommer att försöka åtgärda problemet direkt. Om en permanent lösning inte kan genomföras omedelbart, erbjuds en provisorisk lösning och smärtlindring. Då bokas patienten in på ett nytt besök.

Aqua Dentals långvariga initiativ att erbjuda akut tandvård utan extra kostnad markerar ett viktigt steg mot att göra tandvård mer tillgänglig för alla. Genom att ta bort helgtaxan och erbjuda generösa öppettider strävar tandvårdskedjan efter att säkerställa att patienter kan få den vård de behöver, när de behöver den.