Aqua Dental fokuserar på sambandet mellan tandvård och mental hälsa

I en tid där mental hälsa får allt mer uppmärksamhet, tar Aqua Dental ett viktigt steg för att adressera sambandet mellan tandvård och psykiskt välbefinnande. Enligt tandvårdskedjan lider en betydande del av befolkningen av tandvårdsrädsla, vilket kan leda till att de undviker nödvändig vård och därmed försämrar sin tandhälsa.

Tandvårdsrädsla: En vanlig utmaning

Tandvårdsrädsla är en vanlig företeelse som drabbar många människor, oavsett ålder. Så mycket som en av fem svenskar är tandvårdsrädda. Denna rädsla kan leda till att patienter skjuter upp eller helt undviker tandvård, vilket i sin tur kan resultera i allvarliga tandproblem och negativa effekter på den allmänna hälsan.


Skapande av en trygg miljö

Aqua Dental arbetar aktivt för att skapa en trygg och välkomnande miljö för sina patienter. Kliniken erbjuder anpassade behandlingar för tandvårdsrädda, inklusive möjligheten att använda lustgas för att minska ångest under en behandling. Dessutom uppmuntrar tandläkarna patienter att ställa frågor och uttrycka sina bekymmer, vilket kan bidra till att minska rädslan.

Aqua Dentals engagemang för att stödja patienter med tandvårdsrädsla och andra relaterade psykiska utmaningar visar på vikten av att se tandvård som en del av den övergripande hälsan. Genom att skapa en trygg och stödjande miljö, samt erbjuda anpassade behandlingar, strävar Aqua Dental efter att hjälpa fler människor att övervinna sina rädslor och få den tandvård de behöver.