Aqua Dental tar tag i tandvårdsrädsla: En ny väg för patienter

I en tid där tandhälsan är avgörande för allmänhälsan lanserar Aqua Dental nya initiativ för att hjälpa patienter som lider av tandvårdsrädsla. Så många som en av tio vuxna upplever en så stark rädsla för tandläkarbesök att de undviker att söka vård, vilket kan leda till allvarliga munhälsoproblem. 

Aqua Dental har länge varit medvetna om de utmaningar som tandvårdsrädda patienter står inför. För att möta dessa behov erbjuder de anpassade behandlingar och en trygg miljö. Aqua Dental uppmanar sina patienter att redan vid bokningstillfället berätta om sin rädsla. På så sätt kan tandvårdskedjan anpassa besöket efter patientens rädsla.

Aqua Dental erbjuder även behandlingar med lustgas. Detta alternativ gör det möjligt för patienter att känna sig mer avslappnade och trygga under behandlingarna. För de patienter som behöver, erbjuds även narkostandvård.

 

Utbildning och information

För att ytterligare minska patienternas oro, lägger Aqua Dental stor vikt vid att informera om vad som kommer att ske under besöket. Genom att förklara varje steg i behandlingen kan tandläkarna hjälpa patienterna att känna sig mer delaktiga och mindre skrämda.

 

Förebyggande tandvård

Aqua Dental betonar också vikten av förebyggande tandvård. Regelbundna besök hos tandläkaren kan hjälpa till att upptäcka problem i ett tidigt skede, vilket minskar behovet av mer omfattande behandlingar.

Aqua Dental fortsätter att arbeta för att göra tandvården mer tillgänglig. Genom att erbjuda anpassade behandlingar och en trygg miljö strävar tandvårdskedjan efter att hjälpa tandvårdsrädda patienter att övervinna sina rädslor och få den vård de behöver.