Gör vintern till den bästa – tillsammans med Idre HimmelfjällMånga planer har ställts in under året i och med rådande situation, men nu kan du garantera en bra vinter när du bokar en resa till Idre Himmelfjäll. Upplev familjevänlig skidåkning på den första nya skidanläggningen i Sverige på 30 år.
– Här finns något för alla familjens medlemmar, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Den 19 december 2020 drar den andra säsongen igång på Idre Himmelfjäll. Den sprillans nya anläggningen är belägen i norra dalarnas djupa fjällskog, med 18 nedfarter och åtta liftar som tar dig runt i det breda skidsystemet.

– Här är familjebackar framdragna genom trolsk fjällskog. Det finns gott om plats för alla och man behöver inte oroa sig för trängsel, berättar Torbjörn Wallin.

Bygg ditt drömboende
Bokar du en resa till Idre Himmelfjäll kan du med säkerhet veta att du och din familj kommer att bo bekvämt och fräscht. Skulle du vilja bygga ditt alldeles egna fritidshus kan du dessutom köpa en tomt för framtida fjällsemestrar.

– Vi har tomter för fjällstugor i alla olika storlekar. Det finns även tomter för parhus och flerbostadshus.

Tomterna går att köpa i fyra olika bostadsområden:

  • Polaris, det högst belägna området med närhet till pister direkt runt hörnet. Området har ett sydväst läge med vidsträckta vyer.
  • Merkurius, området perfekt för familjen i och med direkt anslutning Barnbacken och skidskolan.
  • Saturnus, högt beläget tomtområde anpassat för boenden med en till fem lägenheter på varje tomt som fristående hus, parhus eller flerbostadshus. Bor du här har du nära till liftar, skidbackar, längdskidspår och skoterspår.
  • Copernicus som skapats för en blandning av bostadsformer som enfamiljshus, parhus och mindre flerfamiljshus. Precis intill området ligger 6-stolen som tar dig upp i snötäckta backarna.

– Här finns något för alla, kanske vill du ha en mindre stuga precis intill skidspåret, eller så faller en storslagen fjällvilla i ostört område dig i smaken.

Här kan du läsa mer om Idre Himmelfjälls tomter

Passa på att uppleva en härlig familjesemester
Oavsett om du vill köpa tomt eller bo i någon av Idre Himmelfjälls nybyggda boenden kommer du kunna ta del av svängiga och omväxlande backar i ”Colorado”-stil. Här finns gröna till röda nedfarter där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter 3,2 kilometer.

Bokar du under Idre Himmelfjälls lågprisveckor i januari, kan du få en veckas boende från 4495 kronor.

– Dessa lågprisveckor kan du dessutom få 20 procent rabatt på skidhyra, skidskola och liftkort. Det finns dessutom ett gemensamt liftkort med våra grannar Idre Fjäll och Fjätervålen, det innebär att man sammanlagt har tillgång till 77 olika nedfarter.

Idre Himmelfjäll är den första nya skidanläggningen på 30 år, med 18 nedfarter och åtta liftar. Här kan du bo i fjällvärldens nyaste och fräschaste boenden, många med skin in – ski out läge.
Vd: Torbjörn Wallin
Ambassadör: OS-medaljören Frida Hansdotter
Läs mer på Idrehimmelfjall.se